02/03/2016 | Yazar: Ömer Akpınar

Din, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımı yapmadan insanları kucaklamayı hedefleyen bir Müslüman örgütü, 3 aylık yoğun bir eğitim programı sunuyor.

İnsan ayırmayan, ‘kapsayıcı ve şefkat-merkezli’ İslam eğitimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Din, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımı yapmadan insanları kucaklamayı hedefleyen bir Müslüman örgütü, 3 aylık yoğun bir eğitim programı sunuyor.

The Inner Circle (Ruhanî Çember) adlı kapsayıcı İslam örgütü, cinsel yönelimi ya da cinsiyet kimliği yüzünden ötekileştirilen Müslümanlar için 3 aylık yoğun bir eğitici eğitimi çağrısı yaptı. Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde gerçekleşecek eğitimin sonunda 6 ülkeden katılımcılar kendi örgütlerinde, topluluklarında ve ağlarında benzer eğitimler verecek.

“Kuran eşcinselliğe karşı değil”

1996 yılında queer Müslümanlara destek olunması gerektiğini fark eden Sufî Müslümanların teşviğiyle yola çıkan örgüt, İmam Muhsin Hendricks’in LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) Müslüman kimlikleriyle barışık bir şekilde yaşayabileceği vizyonuna dayanıyor.

“Kuran eşcinselliğe karşı değil” diyen dünyanın ilk açık eşcinsel imamı Hendricks, kendisine yönelik ölüm tehditlerine rağmen İslam ve cinsel çeşitlilik konusunda psikospiritüel destek vermeyi sürdürüyor.

Çeşitliliğe kucak açan bir İslam anlayışı

Patriyarka ve İslamî aşırılığa karşı küresel bir hareket oluşturmayı hedefleyen örgüt “kapsayıcı ve şefkat-merkezli” bir İslam anlayışıyla eşcinsel çiftlere nikâh kıyıyor, LGBT’lere danışmanlık hizmeti veriyor ve maddî zorluk çeken kişiler için bağış topluyor.

Eğitici eğitimi programıyla İslam, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında donanımlı kişiler yetiştiren the Inner Circle, çeşitliliğe kucak açan bir İslam anlayışını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Programa katılmak isteyen kişilerde aranan özellikler ise şöyle: İyi düzeyde İngilizce, temel düzeyde İslam ve okuma düzeyinde Arapça bilgisi, katılımcının örgütünden alacağı bir niyet mektubu, aktivizm/eğitim/örgütlenme alanlarında deneyim, queer Müslüman topluluklarla çalışma deneyimi.

Eğitimle ilgili bilgi almak ya da başvuruda bulunmak isteyenlerin nassreddine.errami@gmail.com adresine e-posta göndermeleri gerekiyor.

İlgili haberler:

Arap, Müslüman, HIV+ ve eşcinselim, sırada ne var?!

MARHABA’nın eşcinsel imamı: Allah adına insanları dışlamaktan vazgeçin!

Müslüman olarak açılma: Aşkın radikal eylemleri

“Müslüman ve eşcinsel olmam Allah’la benim aramda”


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam