13/09/2021 | Yazar: Özge Gökpınar

İnterseks Türkiye kampında bir araya gelen aktivistler, kampı hikaye yazımı atölyesiyle kendi öykülerini yazarak bitirdiler.

İnterseks Türkiye kampı hikaye yazımı ile tamamlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

9 LGBTİ+ hakları aktivisti Türkiye’de interseks hareketine bir yol haritası çıkarmak adına İnterseks Türkiye kampında bir araya geldi.

Astraea (Adalet İçin Lezbiyen Vakfı) tarafından desteklenen çalışma kampında, aktivistler Türkiye’de interseks hareketine bir yol haritası çıkarmak adına, 9-12 Eylül 2021 tarihlerinde Ayvalık’ta buluştu.

17 Mayıs Derneği ile beraber dayanışmayla organize edilen çalışma kampının, bir önceki atölyelerinde İnterseks Türkiye’den ve 17 Mayıs Derneği’nden aktivistler, İnterseks Türkiye oluşumunun güçlü ve zayıf yanlarını tartışmış ve fırsat ve riskler analizi gerçekleştirmiş ve stratejilerini belirlemişlerdi.

11 Eylül’de gerçekleşen son atölyelerinde ise İnterseks Türkiye oluşumunun özünü değerlendiren aktivistler, hayatlarındaki çıkmazları, geçirilen zorlu yolları, geçmiş, şimdi ve geleceği değerlendirmek için kendi öykülerini yazmak için bir araya geldiler.

Yıldız Tar’ın, kişilerin kendi hikayelerini kendileri anlattığında varoluşları ve oldukları halleriyle doğrudan seslerini kısılmadan duyurabileceğini söyleyerek kolaylaştırıcılık sağladığı hikaye anlatıcılığı atölyesinde, aktivistler hayatlarına etki eden tüm değişimleri, seçtikleri üç nesne üzerinden hikayeleştirdiler.

Geçmişle yüzleşme deneyimi ile güçlenme pratiğini omuz omuza bir arada yaşayan aktivistler, paylaşımlarını yazıya döktüler.

Kamp, 12 Eylül’de katılımcıların değerlendirmesiyle sona erdi.


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam