28/12/2023 | Yazar: Kaos GL

DEM Partili RTÜK üyesi Necdet İpekyüz, kurulun Halk TV’ye “LGBT+ konusundaki değerlendirmeler" gerekçesiyle para cezası vermesine tepki gösterdi.

İpekyüz: “LGBT+ konusundaki değerlendirmelere” neden ceza verilir ki? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Necdet İpekyüz, kurulun kanallara seri para ve program durdurma cezası vermesini eleştirdi.

X hesabından açıklama yapan İpekyüz, “"Somali Cumhurbaşkanının oğlunun kuryenin ölümüne neden olması" haberine, ya da “LGBT+ konusundaki değerlendirmelere", ya da "TÜİK çalışanının işsizliği az göstermesine ilişkin sözlerinin aktarılmasına", ya da "kara para aklama yöntemlerinin" tartışılmasına neden ceza verilir ki?” dedi.

İpekyüz, RTÜK’ün bugün verdiği cezalarla “düzenleyici” bir kurum olmaktan öte; iktidarın istemediği dizileri, haberleri ve yorum yapanları “cezalandırıcı” bir kuruma dönüştüğünü de söyledi.

TIKLAYIN - RTÜK’ten Halk TV’ye “LGBT+ konusundaki değerlendirmeler” nedeniyle para cezası

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP), RTÜK üyesi İlhan Taşçı, senenin son kararlarını duyurdu. X hesabından RTÜK’ün kanallara verdiği cezaları duyuran Taşçı, Halk TV’ye “LGBT+ konusundaki değerlendirmeler nedeniyle milli ve manevi değerlere aykırılıktan % 3 idari para cezası verildiğini” açıkladı.

CHP'li bir diğer RTÜK üyesi Tuncay Keser ise, Halk TV'ye bu cezanın "24-25 Kasım 2023 tarihli Halk Meydanı programında “toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle" verildiğini belirtti.

İrfan Değirmenci'nin sunduğu program, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında aralarında Esmeray Özadikti'nin de olduğu feministleri, kadın ve LGBTİ+ hakları savunucularını konuk almıştı.


Etiketler: insan hakları, medya, siyaset
İstihdam