29/07/2010 | Yazar: Nevin Öztop

Constance McMillen, Mart ayında Itawanba Okul Bölgesi&rsqu

İptal Edilen Balo İçin, Lezbiyen Öğrenciye Tazminat Ödenecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Constance McMillen, Mart ayında Itawanba Okul Bölgesi’ndeki “okul balolarına kadın-erkek çift olarak gidilmesi” ve “yalnızca erkek öğrencinin smokin giyebilmesi” kararlarına karşı çıkarak, baloya kız arkadaşını götürmek istemişti. Çareyi, balonun tamamını iptal etmekte gören okul bölgesi, McMillen’in açtığı dava ile yüz yüze geldi.
 
McMillen’ın avukatları, Pazartesi günü Bölgesel Mahkeme’de, okul bölgesinin 35.000 dolarlık manevi tazminat ödeme ve mahkeme masraflarını karşılama önerilerini kabul ettiklerini duyurdu. Anlaşmanın kapsamında, okul bölgesinin, ileriki okul aktivitelerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı içeren kurallar uygulamayacağını ve bu kurallarla ayrımcılığın ve tacizin yapılmasının önüne geçileceğini de kabul etti.
 
Davanın takipçisi olan ACLU (Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği) avukatı, davanın “sayısız insanı hakları konusunda seslerini çıkarmaları gerektiği konusunda yüreklendirdiği”ni ifade etti. Dava sonucunda McMillen, “Başkaları için de bir anlamı olacağını bilerek, davayı sonuna kadar zorladım. İnsanlar, eşcinselliği onaylamasalar bile, hikâyemi anladılar. Ve bazı insanların ne kadar zalim olabileceklerini onlar da gördüler.” Şeklinde konuştu.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret