14/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Irak’ta son 3 haftada 14, toplamda en az 90 genç taşlanarak öldürüldü. Öldürülme nedenleri giyim tarzları ve saç stilleri.

Irak’ta 90 Emo ve Eşcinsel Genç Katledildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Irak’ta son 3 haftada 14, toplamda en az 90 genç öldürüldü. Öldürülme nedeni giyim tarzları ve saç stilleri.
 
Irak’ta saçlarını "emo" tarzı kestirip dar kıyafetler giyen gençler ve eşcinseller hedefte. Son bir kaç ayda saldırılar arttı. Onlarca genç taşlanarak öldürüldü. Iraklı gençler korku içinde.
 
Eşcinseller için durum daha da kötü. Onlar yıllardır hedef alındıklarını söylüyor. Iraklı eşcinseller korku nedeniyle yüzlerini kameraya göstermekten kaçınıyor.
 
Eşcinseller yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:
 
* "Tehdit ediliyoruz. Örneğin, bazı geceler arayıp, bana sokak ortasında başımı taşlarla ezeceklerini bile söyleyenler oluyor."
 
* "Ailem dahil herkes öldürülebileceğim yolunda beni uyardı. Evimi terk ettim, kardeşlerimde kaldım. Öldürülmekten korktuğum için göçebe bir hayat sürdürüyorum. Evime dönemem eğer dönersem beni öldürürler."
 
Saldırılar özellikle Irak İçişleri Bakanlığı’nın geçen ay "emo" kültürünü "satanizm" olarak nitelemesi sonrası başlamış görünüyor.
 
Bazı siyasiler, kamuoyu önünde ölümlere karşı gelse de özellikle Şii din adamlarının onay verdiği, militanların da hükümetin göz yumması saldırılara başladığı iddia ediliyor.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam