16/01/2015 | Yazar: Derya Barış

İrlandalı futbolcu Valerie Mulcahy yakın zamanda yayınlanacak ‘Coming Out of the Curve’ belgeselinde lezbiyen olduğunu açıkladı.

İrlandalı futbolcu belgeselde eşcinsel olduğunu açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İrlandalı futbolcu Valerie Mulcahy yakın zamanda yayınlanacak “Coming Out of the Curve” belgeselinde lezbiyen olduğunu açıkladı.
 
Kavislerin Açılması (Coming Out of the Curve) adlı belgesel spor alanında eşcinsel olmanın nasıl olduğunu çok sayıda atletle yapılan röportajlarda gösteriyor.
 
Cork takımından kaleci Valerie Mulcahy İrlanda Spor Birliği’nden eşcinsel olduğunu açıklayan yüksek profilli ilk oyuncu.
 
Ortaokul öğretmeni olarak da çalışan ünlü kaleci, RTÉ kanalından Donal Óg Cusack’ın belgeselinde bugünün İrlanda’sında eşcinsel olmanın nasıl olduğunu anlatıyor.
 
Film boyunca kaleci, partneriyle görüntü veriyor. Mulcahy, belgeselde rol almak isteğini diğerlerine yardım etmek ve benzer durumda bulunan kadınların kim olduklarına dair kendilerini daha rahat hissetmeleri olduğunu ifade ediyor.
 
Belgeselin yapımcısı Cusack da İrlanda Spor Birliği GAA’nın eşcinsel olduğunu açıklayan ilk yıldızı ve önceki gülle fırlatma takım kaptanı.
 
Cusack’in belgeseli İrlanda’da ve yurtdışında eşcinselliğe yaklaşımları mercek altına alıyor.
 
Belgeselde aynı zamanda emekli Amerikan futbol oyuncusu Shane Horgan’ın yanı sıra pek çok dergiye kapak olmuş ünlü İrlandalı kadın atlet Nikki Symmons da yer alıyor.
 
Kavislerin Açılması RTÉ kanalında 19 Ocak’ta yayınlanacak. 

Etiketler: yaşam, spor
nefret