06/07/2020 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen hazırladığı yazı dizisi “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları”nda farklı mesleklerden LGBTİ+’larla görüşmeye devam ediyor.

İş hayatında LGBTİ+’lar yazı dizisi sürüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen, medium.com platformunda yayımladığı “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları”nda farklı mesleklerden LGBTİ+’larla görüşmeye devam ediyor.

medium.com platformunda yayımlanan dizide son çıkan yazılarda Kitapçı Ufuk, Bankacı Ozan ve Drag Performans Sanatçısı Florence K. Delight anlatıyor.

is-hayatinda-lgbti-lar-yazi-dizisi-suruyor-1

Florence K. Delight, Şener Yılmaz Aslan

Anlatıda drag Performans Sanatçısı Florence K. Delight, “Sana talep gelmesini sağlaman lazım süreklilik sağlamak için. Drag’liği Türkiye’de iş haline getirmeye çalışıyorum. Ekonomik olarak hiç makul bir iş değil. İnsanlar seni sahneye çıkarsın diye para harcamak, çıktığın mekânın estetiğine uymak zorundasın. Emeğinin karşılığını hiç alamıyorsun çünkü harcaman gerekiyor o parayı yeni bir şey yapmak için” diyor.

is-hayatinda-lgbti-lar-yazi-dizisi-suruyor-2

Ufuk, Şener Yılmaz Aslan

Kitapçı Ufuk ise açık olmaya değiniyor: “35 yaşında trans erkek olarak açıldım, 38’imden sonra hormon kullanmaya karar verdim. Bir noktada cesaret geldi artık. Kitap piyasası çok dar olduğu için çok korkuyordum açılmaktan. Yayıncılar, dağıtımcılar… 20 yılda tanımadığım insan kalmadı. Hormon kullanmaya başladığımda çalıştığım yerde açık değildim. Ama şu an çalıştığım yere, trans erkek olduğumu söyleyerek iş başvurusu yaptım.”

is-hayatinda-lgbti-lar-yazi-dizisi-suruyor-3

Çizim: Aslı Alpar

Banka çalışanı Ozan ise “Yoğun ve birbirinizle rekabet etmek zorunda olduğunuz ya da dayanışmak zorunda olduğunuz bir ortam var. Birinin lubunya olması bilgisi kimsenin işine yaramıyor orada. Banka parasına bakıyor, senin rakamların, yaptığın iş her saniye ölçülüyor. Dolayısıyla başka şeyler araya girmiyor” diyor.

Anlatıya buradan yazı dizisinin tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret