03/07/2014 | Yazar: Kaos GL

İzmir’de dün hayatına son veren Okyanus Efe Özyavuz’un ardından Nefes LGBT Azerbaycan Alyansı’ndan destek geldi.

İsa Şahmarlı’yı da, Okyanus’u da aynı nefret öldürdü! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Azerbaycan’da İsa Şahmarlı’nın Ocak ayında intihar etmesi üzerine Türkiye’deki LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütleri yaptıkları eylemlerle Şahmarlı’nın intiharının arkasındaki homofobi ve transfobiyi kınamışlardı. İzmir’de dün hayatına son veren Okyanus Efe Özyavuz’un ardından ise bu kez Azerbaycan’dan destek geldi.
 
Nefes LGBT Azerbaycan Alyansı, yaşadığı ayrımcılıklar sonucuyla intihara sürüklenen 17 yaşındaki trans erkeğin ardından bir basın açıklaması yayınladı. “Bu bir intihar değil, bir cinayettir” diyen açıklama şöyle:
 
O anne baba ki, evladını cinsiyetine göre sever!
 
Maalesef toplumumuz hayal bile etmediği faşizmle baş başa. Toplumun faşist ahlakı nedeniyle her geçen gün Okyanuslar aramızdan ayrılıyor, intihara sürükleniyorlar. Sadece Türkiye’de ve Azerbaycan’da LGBT eşit ve özgür yaşam haklarını tanımayanlar değil, tüm dünyada homofobiye ses çıkarmayan herkes bu suçtan sorumludur. Evet, bu bir intihar değil, bir cinayettir! Çünkü kardeşimizi intihara toplum sürüklemiştir, nasıl ki, İsa Şahmarlı sürüklenmişti. Türkiye’de LGBT toplumunda yaşanan kayıp bizim de kaybımız. Bu acıyı biz de yaşamıştık. Ayırımcı heteroseksist zihniyyetiniz değişmediği takdirde başka bir insanların hayatları yok olmaya devam edecektir.
 
Sizler kimsiniz? O polis ki, trans veya gey kimlikli biri şiddete maruz kaldığında göz yumuyor. O öğretmen ki, okullarda heteroseksüel ilişkinin normal, diğerinin ise anormal olduğunu öğretiyor. O devlet memuru ki, nefret cinayetlerinin önüne geçmek için yasalar kabul etmiyor. O Anne ve Baba ki, evladınızı cinsiyetine göre sever ve eşcinsel olduğunu bildikten sonra onu nefretinizle ölüme tahrik ediyorsunuz. O toplum ki, heteroseksist kanunlarınızla LGBT insanları sosyal hayatın tüm yönlerinde ayrımcılığa maruz koymakdasınız.
 
Toplumun bir parçasıyız
 
Kabul etseniz, etmezseniz de sizin içinizde  toplumun bir parçasıyız. Kimisi polis, kimisi öğretmen, doktor, gazeteci, sporcu, askerler ve günlük hayatınızda karşılaştığınız diğer insanlar gibi karşınıza çıkıyoruz.
 
Okyanus gibi aramızdan ayrılan herkesi tekrar sevgiyle anıyoruz. Tarihin her çağında geldik. Doğanın her yerinde varız ve dünyanın her şehrinde, her ülkesinde de varız! Üzülenler üzülmesin. Okyanus aramızdan ayrıldı, ancak haklı  davamızın bir parçası olarak yaşamaya devam edecek! 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam