31/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Özgürlüğün Renkleri, ‘İskenderun’da neden bir LGBT örgütü yok?’ sorusuyla ortaya çıkmış bir grup.

Özgürlüğün Renkleri, “İskenderun’da neden bir LGBT örgütü yok?” sorusuyla ortaya çıkmış bir grup. Facebook’ta İskenderun Özgürlüğün Renkleri LGBT sayfası üzerinden bir araya gelen homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları İskenderun’da nefrete karşı örgütlü bir mücadele vermeye 22 Şubat’ta başladılar.
 
Özgürlüğün Renkleri’nin kurucularından Sergen, İskenderun’da LGBT mücadelesi vermenin zor olduğunu çünkü tabulardan ötürü LGBT’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) kimliklerini gizleyerek yaşadığını belirtiyor. “Biz aktivist arkadaşlarımızla yalnız ve yanlış olmadığımızı bilerek birbirimizden güç alıp başta LGBT’ler olmak üzere bütün ötekileştirilen toplumlar için mücadele edeceğiz,” diye de ekliyor.
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “İskenderun’da biz de varız!” diyerek alanlara çıkan LGBT’ler Berkin Elvan’ın ardından da Özgürlüğün Renkleri alarak protestolarda yerini aldı.
 
Son olarak Newroz kutlamalarına gökkuşağı bayrağıyla katılan grup, 9 Nisan’da Pembe Günü için pembe kıyafetleri kitaplarıyla İskenderun Anıt Alanı’nda olacak.
 
Her yıl Nisan ayının ikinci Çarşambası kutlanan Pembe Günü’nda, pembe giyindiği için zorbalığa uğrayan Kanadalı bir öğrenciye destek vermek ve zorbalığa hayır demek pembe giyiliyor.    

Etiketler: yaşam
İstihdam