10/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel Müslümanlar Derneği’nin (Fransa) kurucu ve sözcüsüLudovic Zahed, Uluslararası Feminist Forum’a katılmak üzere Ankara’ya geliyor.

İslamofobi ve Homofobi Arasında Birlikte Özgürleşmek İçin! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsel Müslümanlar Derneği’nin (Fransa) kurucu ve sözcüsüLudovic Zahed, Uluslararası Feminist Forum’a katılmak üzere Ankara’ya geliyor.
 
“Eşcinsel ve Müslüman – İslamofobi ve Homofobi Arasında Özgürleşme ve Sekülerizm” başlıklı konuşmasında Ludovic Zahed, “birlikte ne tür bir özgürleşme başarabiliriz?” sorusunu tartışacak.
 
Zahed’in konuşacağı Birinci Oturum, Doç. Dr. Betül Yarar ve Prof. Dr. Simten Coşar tarafından yapılacakFeminist Forum’un “açılış” konuşmalarının ardından başlayacak.
 
Ankara Üniversitesi SBF Kadın Çalışmaları ABD & KASAUM’dan (Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi) Doç. Dr. Alev Özkazanç’ınmodere edeceği oturum, 11:00-12:30 saatleri arasında gerçekleşecek.
 
“Eşcinsel ve Müslüman – İslamofobi ve Homofobi Arasında Özgürleşme ve Sekülerizm”
 
Ludovic Zahed, Homos Musulmans de France | Gay Muslims & CALEM, Fransa
 
“İslam’a ve LGBT cinsel azınlıklara yönelik önyargılarla dolu bu günlerde LGBT ve Müslüman’sanız barışçıl bir kimlik inşa etmek nasıl mümkün? İslami geleneğin başka bir tefsirinin mümkün olduğunu kanıtlayabilirsiniz; ama her daim eşcinselliğin doğal olmadığını düşünen birileriyle karşılaşacaksınız. İslami ruhaniyeti reforma uğratabilir ve ırkçılıkla mücadele edebilirsiniz; fakat yine de birileri çıkıp mirasımıza sahip çıkmanın tek yolunun eşcinselliğin reddi olduğunu söyleyecek. Bu yüzden, birlikte ne tür bir özgürleşme başarabiliriz? Aşırı uçlardan kaçınarak hangi müttefiklerle, hangi uzun vadeli planın altında?”
 
Simültane çeviri yapılacak
 
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde, Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’nde yapılacak Uluslararası Feminist Forum’un tüm etkinlikleri herkesin katılımına açık gerçekleşecek. Forum’un birinci günü simültane çeviri yapılacak.
 
İlgili haberler:
 
“Queer ve LGBT Arasındaki Tek Fark Alfabetik Harfler Değildir”
Samar Habib Uluslararası Feminist Forum’da
Feminist Forum’dan Üç Atölye
Kaos GL’den Feminist Harekete Çağrı
Uluslararası Feminist Forum’un Programı Açıklandı
Uluslararası Feminist Forum Yaklaşıyor

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam