14/06/2010 | Yazar: KAOS GL

İsrail'deki LGBT'lerin geleneksel "onur yürüyüşü" binlerce kişinin katılımıyla Tel Aviv'de yapıldı.

Meir parkında başlayan, çok sayıda cadde ve sokağın trafiğe kapatılmasına neden olan yürüyüş, polisin sıkı güvenlik önlemleri altında Tel Aviv'in plajında son buldu.

Yürüyüşün başlangıç bölümüne İsrail muhalefet lideri, Kadima partisi Başkanı Tzipi Livni, Knesset'in (İsrail parlamentosu) Hadaş partisi milletvekillerinden Dov Kenin, İşçi partisinden Şeli Yahimovitç ve Meretz partisinden Nitzan Horowitz katıldı.Kadima lideri Livni, burada yaptığı konuşmada, eşcinseller
in haklarını savunmanın da özgür bir toplum ve liderleri için

görev olması gerektiğini ifade etti.

Hadaş milletvekili Dov Kenin de geçen hafta hükümete karşı sol partiler ve insan hakları örgütlerince düzenlenen barış yanlısı mitinge aşırı sağ unsurlarca yapılan saldırı ve tacizlere atıfta bulunarak, "Kim eşcinsellere saldırırsa Araplara da saldırır. Geçen cumartesi gecesi Tel Avivlilere tacizde bulunanlar solculara da aynı şeyi yapar. Demokratik arenanın zarar görmes
ine izin vermeyeceğiz" dedi.

Bu arada, 100 kadar gösterici, gruptan ayrı olarak, "İşgalde gururlanacak bir şey yoktur", "Bibi (İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu), merak etme, yakında seni de süpürecekler" gibi sloganlar atarak, yürüdü.

Kendilerini "İşgal Karşıtı Komite" olarak adlandıran grup üyeleri, yayımladıkları açıklamada da "İşgal bize kana mal oluyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan bazı sokaklarda "Gazze için Özgürlük", "İşgal=Terör" yazıları dikkat çekti.

 








 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam