02/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

The Times of Israel’in haberine göre 30 Aralık 2012 tarihinde Tel Aviv yakınlarındaki Ganei Tikva kentinde lezbiyen bir genç saldırıya uğradı.

İsrail’de Lezbiyen Genç Ultra-Ortodoks Öğrenciler Tarafından Taşlandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
The Times of Israel’in haberine göre 30 Aralık 2012 tarihinde Tel Aviv yakınlarındaki Ganei Tikva kentinde lezbiyen bir genç saldırıya uğradı. Taşlı saldırı sonrasında genç kızın yüzü yaralandı.
 
17 yaşındaki kız, cinsel yönelimi ve görüntüsü sebebiyle saldırıya uğradığını anlattı. Polise verdiği ifadede okul çıkışı dindar bir mahalleden geçerken bir grup öğrenciyle karşılaştığını belirten genç, kısa saçlarının dikkat çektiğini söyledi. Annesiyle birlikte dava açmasının ardından Ganei Tikva polisi olayla ilgili soruşturma başlattı.
“Bana ‘lezbiyen’ diye bağırmaya başladılar, ‘kız mısın, erkek misin’ dediler, sonra da üzerime taş fırlattılar. Biraz korksam da oradan tekrar geçeceğim, hayatımı hiçbir şekilde etkilememeliler.”
 
Geçen yıl Eylül ayında sonuçları açıklanan bir araştırmaya göre, İsrail’de eşcinsel gençlerin yüzde 20’si intihar teşebbüsünde bulunmuş, bu genel nüfusa oranla 112 kat daha fazla. İntihara teşebbüs oranı dindar LGBT gençler arasında daha da yüksek.
 
İsrail’in önde gelen Ortodoks ilim adamlarından Haham Dr. Aharon Lichtenstein, LGBT bireylere daha fazla hoşgörü gösterilmesi gerektiğini söyledi.
 
İsrail yasalarına göre cinsellik temelli ayrımcılık yapmak yasaklanmış durumda.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam