20/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Alan Savunması’na konuşan İBB Spor Kulübü Başkan Vekili ve Atletizm Şube Sorumlusu Şirin Mine Kılıç, “Sporda toplumsal cinsiyet eşitliği, tüm bireylerin cinsiyetleri, cinsel kimlik ve yönelimleri nedeniyle eşit hak, fırsat ve olanaklara sahip olmaları anlamına geliyor.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden kadın atletizm takımı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: İBB SK Kadın Atletizm Takımı oyuncuları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyetlerini yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde, kadın atletizm takımı kuruldu.

1 Kasım’da kurulan kadın atletizm takımı katıldığı ilk yarış olan Mersin Kros Ligi 1. Kademesi’nde ikinci oldu.

Alan Savunması’na gelişmeyi değerlendiren İBB Spor Kulübü Başkan Vekili ve Atletizm Şube Sorumlusu Şirin Mine Kılıç şunları söyledi: “Yönetim olarak aldığımız ilk kararlardan biri 30 yıllık kulüp tarihinde olmayan Kadın Atletizm Takımını kurmak oldu. Misyonumuzu, fair play ruhu ile sporu tabana yayarak, örnek ve başarılı sporcular yetiştirmek olarak belirledik. Bunu yaparken, fırsat eşitliğini, cinsiyet eşitliğini, adaleti, yetenekleri keşfetmeyi, kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmayı gözeteceğimizi taahhüt ettik.”

“Spora katılım temel insan hakları arasında yer alıyor”

Kılıç spora katılımın bir insan hakkı olduğunu hatırlatıyor: “Spora katılım temel insan hakları arasında yer alıyor. Ancak, sporun her düzeyinde ve her konumunda, hakların kullanımında, kaynaklara ulaşmada, uygun programlara erişebilmede, kariyer yapabilmede kadının aleyhine eşitsizlikler yaşanıyor. Sporda toplumsal cinsiyet eşitliği, tüm bireylerin cinsiyetleri, cinsel kimlik ve yönelimleri nedeniyle eşit hak, fırsat ve olanaklara sahip olmaları anlamına geliyor. Spor alanındaki uluslararası sözleşmelerde ifade edildiği gibi, bütün kadınlar ve kız çocukları, toplumsal, ekonomik ve kültürel geçmişleri ve koşulları fark etmeksizin, spor ile ilgili her türlü alana erkeklerle eşit düzeyde katılma ve eşit muamele görme hakkına sahipler.”

Söyleşinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, spor
nefret