20/07/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Kadıköy’de Suruç anmasına polis saldırdı. Suruç Aileleri İnisiyatifi, “Hem bizi katlediyorlar, hem bize saldırıyorlar! Çocuklarımızı katledenlere, çocuklarımızın yoldaşlarını vermeyeceğiz!” dedi.

İstanbul’da Suruç anmasına polis saldırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: SGDF

Suruç katliamının altıncı yılında İstanbul Kadıköy Halitağa’da anma eylemi yapıldı. Adalet buluşmasının ardından gençlik örgütleri Süreyya Operası’na yürüdü. Polis, yürüyüşe saldırdı.

Gençlerin, "Katil devlet hesap verecek", "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganlarıyla yürüyüşüne polis plastik mermilerle saldırdı. Çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Polis saldırısının ardından kitlenin bir kısmı HDP Kadıköy İlçe binasına girerken, polis burada da plastik mermilerle saldırdı, HDP binasının bulunduğu hanın camlarını da kırdı.

istanbul-da-suruc-anmasina-polis-saldirdi-1

Fotoğraf: ETHA

Polis gözaltısını görüntüleyen gazeteciler de saldırıya uğradı. Gazetecilerin çekim yapmasını engelleyemeyen polis, gazetecilerin kameraları ve cep telefonlarını alarak yere attı, kırdı. Polisin plastik mermili saldırısında gazeteciler Emre Orman, Fatoş Erdoğan ve Yasin Akgül de yaralandı. Erdoğan ve Akgül arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, polis saldırısına şöyle tepki gösterdi:

“Suruç Aileleri olarak 6 yıldır Halitağa'da yaptığımız adalet oturması sonrasında polis saldırısı gerçekleşti.

“Düş Yolcumuzdan Nazegül Boyraz'ın eşi Bayram Boyraz ve kızı Yasemin Boyraz polisin barikatları arasında kaldı.

“Hem bizi katlediyorlar hem bize saldırıyorlar!

“6 yıldır 33 Düş Yolcumuzun hesabını soran, adalet mücadelemizde yanıbaşımızda Gençlik Örgütleri'ne polis saldırdı, işkenceyle gözaltına alındı.

“Ailelerimiz 33'lerin yoldaşlarına barikat oldular, çocuklarımızı katledenlere, çocuklarımızın yoldaşlarını vermeyeceğiz!”


Etiketler: insan hakları
İstihdam