17/10/2022 | Yazar: Yıldız Tar

Terörle mücadele, asayiş, narkotik, kaçakçılık ve çocuk şubeden yüzü aşkın polis “rutin uygulama” diyerek Pembe Hayat Kuirfest gazino etkinliği kapanışında arama ve kimlik kontrolü yaptı.

İstanbul Emniyeti tam kadro Kuirfest gazinoya teşrif etti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

11. Pembe Hayat Kuirfest’in İstanbul ayağı dün (16 Ekim) yapılan etkinliklerle sonlandı. Festivalin İstanbul açılışı ise polis gölgesinde geçti.

Festival, 12 Ekim’de Etiler’de bir mekanda kuir gazino etkinliğiyle başladı. Gece saat 1'de gazino sonlanmış ve konuklar etkinlik mekanından ayrılırken; İstanbul Emniyeti’ne bağlı polisler mekana gelerek arama ve kimlik kontrolü yapmak istedi.

Terörle mücadele, asayiş, narkotik, kaçakçılık ve çocuk şubeden yüzü aşkın polis, mekanda arama yaptı. Konukların oluşturdukları koridordan geçerek mekandan ayrılmasını isteyen polisler, etkinlik katılımcılarını taciz etti.

Polisler; arama ve kimlik kontrolünün neden olduğunu soran Pembe Hayat yetkililerine bilgi vermeyi reddetti, “uygulama” diyerek geçiştirdi. Polis, arama sırasında fotoğraf çekmek isteyen basını da engelledi. Polis memurları; gazetecilerin, polisin görüntüsünün çekilmesini yasaklayan genelgenin iptal edildiğini hatırlatması üzerine ise, “Biliyoruz” demekle yetindi.

İstanbul Emniyeti, gecenin ardından Instagram hesabından paylaştığı video ile aynı gece Beşiktaş ve Şişli’de 11 eğlence mekanına gittiklerini duyurdu. Emniyet açıklamasında “Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü” polislerinin uygulamayı gerçekleştirdiği belirtilirken; Kuirfest’in etkinliğinde terörle mücadele ve çocuk şubeden polis memurlarının da olması dikkat çekti.

İstanbul Emniyeti, uygulama sonucunda 952 kişinin sorgulandığını duyurdu.

Kuir gazinoya yoğun ilgi

Öte yandan, gazino etkinliğine ilgi yoğundu. Biletlerin çıkar çıkmaz tükendiği etkinlik, Gözde ve Efruz’un arabesk şarkı seçkisiyle başladı.

istanbul-emniyeti-tam-kadro-kuirfest-gazinoya-tesrif-etti-1

Fotoğraf: Ömer Tevfik Erten

Ardından “Sürüne Sürüne Geber Ağla” şarkısıyla beğeni toplayan Esila Efser, şarkılarıyla izleyicilere hem coşkulu hem de duygusal anlar yaşattı.

Gecenin sürpriz sanatçısı Destina, alkışlar eşliğinde iki şarkı söyledi. Zenne Diva’nın oryantal performansına izleyiciler de eşlik etti.

Kübra Uzun, Türk sanat müziği seçkisiyle izleyicileri zaman yolculuğuna çıkardı, dünden bugüne gazino kültürünün en özel şarkılarını seslendirdi.

Gecenin assolisti ise Nükhet Duru’ydu. Duru, bir buçuk saat boyunca sahnede kaldı. Hem geceye özel sanat müziği şarkılarıyla hem de seyirciyle diyaloğuyla unutulmaz bir gece yaşattı.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat
İstihdam