17/03/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Kadın haklarına ilişkin bir konferansa katılmak için yola çıkan Arat’ın neden gözaltına alındığı bilinmiyor.

İstanbul LGBTİ’den Kıvılcım Arat gözaltına alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul LGBTİ’den trans aktivist Kıvılcım Arat, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gözaltına alındı. Kadın haklarına ilişkin bir konferansa katılmak için yola çıkan Arat’ın neden gözaltına alındığı bilinmiyor.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kıvılcım Arat, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gözaltına alındı.

Arat’ın neden gözaltına alındığı bilinmezken, İstanbul LGBTİ’den Zelal Demir KaosGL.org’a yaptığı açıklamada avukatların Arat ile görüşmek için yola çıktığını söyledi. Arat’ın hangi karakolda tutulduğunu ya da gözaltı işleminin gerekçesini bilmediklerini belirten Demir sözlerine şöyle devam etti:

Hak mücadelesi gözaltılarla engellenemez!

“Arkadaşımız, yoldaşımız, yönetim kurulu üyemiz Kıvılcım Arat’ın gözaltına alınma gerekçesini bilmiyoruz ancak çok sayıda hak savunucusunun gözaltına alındığı bir süreçten geçiyoruz. Kıvılcım’ın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Hak mücadelesi gözaltılarla engellenemez. Arkadaşımızın yanındayız.”

Arat, Almanya’da kadın haklarına ilişkin bir konferansa gitmek için bugün yola çıkmıştı. Havalimanında pasaport kontrolü sırasında gözaltına alındığı düşünülüyor.

Ayrıntıları takip etmeye devam edeceğiz…


Etiketler: insan hakları
nefret