07/07/2015 | Yazar: Çiçek Tahaoğlu

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin web sitesi hacklendi. Dernekten Kıvılcım Arat, "LGBTİ’ler eskiden tehdit olarak algılanmıyordu. Siyasetin öznesi haline gelmeleriyle saldırılar arttı" dedi.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin web sitesi hacklendi. Dernekten Kıvılcım Arat, "LGBTİ’ler eskiden tehdit olarak algılanmıyordu. Siyasetin öznesi haline gelmeleriyle saldırılar arttı" dedi.
 İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin web sitesi, “Armania” adlı grup tarafından hacklendi.
 
Hackerlar, web sitesinin birinci haberinin başlığını “OROSPU COCUGUYUZ BİZZ YEAHH” şeklinde değiştirdi. istanbul-lgbtt.net adresli web sitesine erişilebiliyor ancak haber içerikleri hata veriyor.
 
İstanbul LGBTİ’den Kıvılcım Arat, “Aslında uzun süre önce sitenin açığını yakalamışlar ama hack’lemek için bir gündem olmasını beklemişler. Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı ve LGBTİ’lerin hedef gösterilmeye devam edildiği bu gündemden yararlanıp, bugün mesajlarını siteye koymuşlar” diye konuştu.
 
28 Haziran’da 13. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde sokaktaki polis saldırısına eşzamanlı olarak, Kaos GL haber sitesi dDoS saldırısına maruz kalmıştı.
 
LGBTİ’lere yönelik fiziksel ve sözlü saldırılara, online saldırıların da eklendiğini belirten Arat, saldırıların yoğunlaşmasının nedeninin LGBTİ’lerin artan görünürlüğü ve siyasetin özneleri haline gelmesi olduğunu ifade etti:
 
“LGBTİ’ler bugüne kadar tehdit olarak algılanmıyordu; etliye sütlüye karışmayan gruplar olarak görülüyorduk. Ama Gezi’de bu algı dağıldı. Son seçim sürecinde de LGBTİ’lerin siyasetin öznesi haline gelmeleri ve ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sloganı etrafında toplanmaları rahatsızlık yarattı.
 
“ 13 yıldır düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne bu sene saldırılmasının sebebi de Ramazan değil, seçim süreci rahatsızlığıydı. Sonuçta bir hafta öncesinde, yine Ramazan’da, 6. Trans Onur Yürüyüşü aynı caddede gerçekleşmişti.
 
“Hedef gösteren açıklamalar, haberler ve saldırılarla ‘Ayağınızı denk alın, siyasete karışmayın, kavuklarınıza geri çekilin’ mesajı verilmeye çalışılıyor. Çünkü Türkiye’deki LGBTİ hareketi tüm dünyadaki en politik LGBTİ hareketlerinden biri. Maalesef saldırıların devamı gelecek gibi görünüyor.” 
 
(bianet)
 

Etiketler: yaşam
İstihdam