22/04/2013 | Yazar: Kaos GL

21. İstanbul Onur Haftası, bu yıl ‘direniş’ temasıyla düzenleniyor. 26-27 Nisan’da da ön-etkinlik partileri var.

İstanbul Onur Haftası ‘Direnmeye’ Çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
21. İstanbul Onur Haftası, bu yıl “direniş” temasıyla düzenleniyor. 24-30 Haziran tarihleri arasından gerçekleşecek Onur Haftası, her cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden varoluşları direnmeye davet ediyor.

Aşk Örgütlenmektir!
“Her şeyden önce bizzat devlet erkânı, yetkilileri tarafından hasta, sapkın, günahkar ve kabahatli sayıldığımız bir toplumda eşitlik talebini dillendirmemiz bir direnişti. Muhalif alanlarda dahi prim verilen, hegemonik dille her daim yeniden üretilen, dayatılan kadınlık ve erkeklik rollerine rağmen kendi öznelliklerimizi, kendi cinsiyet performanslarımızı sergilememiz bir direnişti. Toplumun "biricik" yapı taşı ailenin, üreyen heteroseksüel evliliklerin karşısına "Aşk Örgütlenmektir" sloganlarıyla çıkmamız da bir direnişti. "Evlat" olmaktan başlayarak ilkokuldan üniversiteye dek "öğrenci" olmakla süren, iş hayatındaysa "çalışan" olmakla katmerlenen zorunlu heteroseksüellik baskısına karşı çıkmamız, açılmamız da direnişti. Yatak odamız, fantezilerimiz, aşklarımız direnişti. Trans ve eşcinsel cinayetlerine karşı hiçbir önlem almayan, yaptırım uygulamayan, hak savunucularını bir bir içeri alan iradeye karşı, adaletten yoksun sarayların önlerinde bekleyişimiz direnişti.”

Onur Haftasına Giderken İlk Durak: Pre-Pride Partileri
Onur Haftası hazırlıkları sürerken 26 ve 27 Nisan’da düzenlenecek partilerle hem eğlenilecek, hem de elde edilen gelirle Onur Haftası’na destek verilecek. Farklı müzik tarzları, setler, drag queen ve go-go boys gösterileri ile geçecek partilere dair ayrıntılar Facebook’ta.     

Etiketler: yaşam
İstihdam