13/10/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu, “Bizim için bitmedi” diyor ve 17 Ekim Pazar günü Feminist Mekan’da buluşmaya çağırıyor.

İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu buluşmaya çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“LGBTİ+ fobi, kadına yönelik erkek şiddeti, kaybedilen kadınlar, koruma ve uzaklaştırma kararlarında emniyet güçlerinin kayıtsızlığı... İstanbul Sözleşmesi'nden çekilindiğinin ilanından itibaren failler arkalarındaki iktidar gücüyle serbestçe dolanıyor adeta.” (Çağrıdan)

İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu, “Kampanya grubumuzda bugüne kadar neleri gerçekleştirdik, neler eksik kaldı?” ve “Mevcut gündem kadınlar/LGBTİ+'lar için nasıl seyrediyor, nasıl saldırılar bekliyoruz bunlara karşı nasıl yöntemler geliştirebiliriz?” sorularına birlikte cevap üretmek için 17 Ekim Pazar günü saat 15:00’te Feminist Mekan’da buluşmaya çağırıyor.

“Sözleşmeden çekilme tartışmaları başladığı andan itibaren birlikte sokak sokak, mahalle mahalle isyanımızı büyüttük. Meydanlardan, köprülerden, yeri geldi sualtından sözleşmeden vagzeçmiyoruz dedik. 1 Temmuz'da sözleşmeden resmi çekilme gerçekleşirken kadınlar ve LGBTİ+’lar başta Taksim'de olmak üzere ‘bizim için bitmedi’ dedik ve mücadelemizi büyütme sözü verdik birbirimize. Peki bizler bundan sonra nasıl bir birlikteliği, hangi çerçevede bir mücadeleyi büyütmeye ihtiyaç duyuyoruz?”

Pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleşecek buluşmaya, saatinde mekanda olarak katılabilirsiniz.


Etiketler: kadın, yaşam
İstihdam