28/09/2015 | Yazar: Kaos GL

İsveç LGBT Hakları Federasyonu Başkanı Ulrika Westerlund, Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda LGBTİ’lerin insan haklarını küreselleştirmeyi anlatacak.

İsveç LGBT Federasyonu Başkanı Ankara’ya geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İsveç LGBT Hakları Federasyonu Başkanı Ulrika Westerlund, Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda LGBTİ’lerin insan haklarını küreselleştirmeyi anlatacak.

İsveç LGBT Hakları Federasyonu (RFSL) Başkanı Ulrika Westerlund Kaos GL’nin 5-6 Kasım’da düzenlediği Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Westerlund, konferansın ikinci gününde “LGBTİ Kişilerin İnsan Haklarını Küreselleştirmek” oturumunda İsveç deneyimini aktaracak. Westerlund’a İnsan Hakları İzleme Örgütü Kıdemli Türkiye Araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, IGLHRC İran Proje Yöneticisi Farid Haerinejad, ILGA Avrupa Direktörü Evelyne Paradis, Freedom House Avrasya Programı Yöneticisi Matthew Schaaf ve Stonewall Uluslararası Kampanyalar Başkanı Jasmine O’Connor eşlik edecek.

Westerlund kimdir?

Ulrika Westerlund 2010’dan beri İsveç LGBTQ hakları federasyonu olan RFSL’nin başkanlığını yürütüyor. Ondan önce 2007-2010 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Başkanlığı süresince örneğin sığınmacı LGBTQ kişilerin haklarına ve İsveç’teki trans kişilerin haklarına odaklandı. RFSL, stratejik davalama da dahil olmak üzere çalışmalarında sonuçlar elde etmek için farklı yöntemler deniyor.

Konferans hakkında

Kaos GL, Türkiye ve dünyadan üst düzey bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini LGBTİ hakları odağında cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarını tartışmak üzere Ankara’da bir araya getirecek.

Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı, 5-6 Kasım’da Rixos Otel’de üst düzey Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarına ev sahipliği yapacak.

Konferansın Türkçe ve İngilizce internet sitesine, katılımcıların tamamına ve programa şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Kaos GL’den Uluslararası Sosyal İçerme Konferansı

Avrupa LGBT İntergrubu Eşbaşkanı Ankara’ya geliyor

Gey belediye başkanı Kaos GL konferansında konuşacak      


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam