21/11/2014 | Yazar: Murat Çınar

İtalya’nın ilk transfobi karşıtı kitlesel eylemi yarın Torino kentinde düzenlenecek.

İtalya’nın ilk trans hakları için ve transfobi karşıtı kitlesel eylemi yarın Torino kentinde düzenlenecek.
 
Kısa adı TDOR olan Transgender Day of Remembrance (Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü) bu yıla kadar İtalya’nın bir çok kentinde 20 Kasım tarihinde sivil toplum örgütleri ve siyasi kurumlar tarafından gerçekleştirilen politik veya sanatsal aktiviteler ile hatırlanıyordu. Bu sene ilk kez kitlesel kent eylemi yapmaya karar veren Torino Pride organizasyon heyeti böylelikle bir ilke imza atmış olacak.
 
İtalya, Türkiye’den sonra nefret cinayetlerinde ikinci sırada
 
Arcigay sivil toplum örgütünün TDOR için yayınladığı raporda 2008 yılından bu yana İtalya’da nefret suçu sebebiyle hayatını yitirmiş 28 birey bulunuyor. Türkiye’den sonra Avrupa’da bu konuda ikinci sırada olan İtalya’da Arcigay’in raporuna göre trans bireyler halen direk veya dolaylı olarak toplumun birçok katmanında ayrımcılık yaşıyor, bunların en başında çalışma hakkı bulunuyor.
 
Cumartesi yürüyüş, Pazar günü konferans
 
Tamamen gönüllü çalışanlar ve maddi desteksiz gerçekleşecek olan eylem 22 Kasım Cumartesi Torino kenti Piazza Vittorio Veneto meydanında saat 16:30’da başlayacak. Ayrıca 23 Kasım Pazar günü trans bireylerin kimlik ve isim değiştirmek için cinsiyet değiştirme ameliyatına zorunlu tutulmaları ile alakalı yasanın tartışılacağı bir konferans da gerçekleşecek.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam