28/07/2011 | Yazar: Ömer Akpınar

İtalyan LGBT örgütü Arcigay, parlamentonun LGBT’leri koruyacak yasayı reddetmesi üzerine ‘İtalya’da gerçek bir demokrasi krizi yaşandığını ilan ediyoruz’ açıklaması yaptı.

İtalyan Parlamentosu Ayrımcılığı Meşrulaştırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İtalyan LGBT örgütü Arcigay, parlamentonun LGBT’leri koruyacak yasayı reddetmesi üzerine “İtalya’da gerçek bir demokrasi krizi yaşandığını ilan ediyoruz” açıklaması yaptı. 

 
İtalyan LGBT örgütü Arcigay, parlamentonun homofobi/transfobi karşıtı yasayı onaylamaması üzerine “insan hayatına ve haklarına saygısı olmayan bu akılsız politikacılar İtalya’yı acımasızca eziyor” açıklaması yaptı ve tehlikeli gidişata karşı uyardı.
 
Ana muhalefet partisi olan Demokrat Parti milletvekillerinden Anna Paola Concia, LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerin cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa uğramaları ve cezalandırılmalarına karşı bir yasa tasarısı hazırlamış ve parlamentoya sunmuştu.
 
Homofobi/Transfobi karşıtı yasayı önceki gün oylayan İtalyan Parlamentosu, 293 “hayır” oyuyla ayrımcılık karşıtı yasa taslağının İtalyan Anayasası’na aykırı olduğu yönünde bir karara vardı.
 
Benzer bir yasa tasarısını iki yıl önce de oylayan ve yine reddeden İtalyan Parlamentosu böylece LGBT’lere yönelik ayrımcılığa devam edilebileceğini beyan etmiş oldu.
 
“Oylama merkez sağın politik ve kültürel vasatisi”
Arcigay yaptığı açıklamada, bu durumu “çoğunluğunu vasat bir politik ve kültürel çizgiye sahip kadın ve erkeklerin oluşturduğu merkez sağın ülkedeki LGBT bireylere yönelik hak ihlallerinin en yenisi” olarak gördüğünü belirtti.
 
“Aynı parlamento katil Breivik’in fikirlerini de meşru görüyor”
“Avrupa ve bütün medeni dünyanın önünde İtalya’da gerçek bir demokrasi krizi yaşandığını ilan ediyoruz” diyen Arcigay şunları şöyledi:
 
“Bu ülkede homofobi/transfobi kurbanlarını koruyacak yasayı Parlamento anayasaya aykırı buluyor. Aynı Parlamento ve politik çoğunluğun önde gelen mensupları Norveç’in Utoya Adası’ndaki katil Breivik’in fikirlerini kabul edilebilir ve paylaşılabilir buluyor.”
 
Merkez sağ Vatikan el ele!
Yasaya karşı olan Vatikan ile birlikte İtalyan Parlamentosundaki oylamada 250 olumlu oya rağmen, Başbakan Silvio Berlusconi liderliğindeki iktidar partisi Halkın Özgürlüğü (PDL), hükümet ortağı Kuzey Ligi (La Lega) ve Merkez Birliği (UDC) partilerinin milletvekilleri 293 oyla yasaya engel oldular.
 
“İtalyan Parlamentosu ayrımcılığı meşrulaştırıyor!”
Arcigay, oylama sonucunda, “Bu Parlamento adalete ve insan haklarına saygıya ihanet etti ve homofobik/transfobik saldırganların safında yer almaya karar verdi” dedi.
 
İtalyan LGBT örgütü, homofobi/transfobi, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın tehlikeli yükselişiyle başa çıkmak için Avrupa Birliği’ne yardım çağrısında bulundu:
 
“İtalyan Parlamentosu bir kez daha şiddetin hoşgörülebileceğini ve ayrımcılığın bir arada yaşamak için bir tedbir olduğunu söyleyerek yaşananları meşrulaştırıyor.”
 
“İtalya Avrupa Konseyi’nin standartlarını tutturmakla yükümlü”
Örgüt yaptığı açıklamada son olarak, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in oylama sonu yaptığı “her ne kadar yasa geçmemiş olsa da İtalya halen Avrupa Konseyi’nin homofobi/transfobi standartlarını tutturmakla yükümlü” açıklamasını hatırlattı.
 
“Mücadele devam edecek”
Yasa teklifini hazırlayan Concia ise aynı konuyla ilgili yeni yasa teklifi hazırlanmasına ön ayak olacağını, mücadelenin devam edeceğini belirtti. Concia, oylam sonucunda yaptığı değerlendirmede, “Parlamento’nun çoğunluğu, şiddet ve ayrımcılık yanlısı bir tutum sergileyerek, şiddet kurbanlarının yanında olmadığını göstermiştir” dedi.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret