12/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz günlerde Roma’da gey bir gencin intiharına hürmeten gökkuşağı renkleriyle bezeli Noel ışıklandırmaları kuruldu.

İtalya’da Gökkuşağı Renkli Işıklandırmalar "Kışkırtıcı ve İdeolojik" Bulundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Geçtiğimiz günlerde Roma’da gey bir gencin intiharına hürmeten gökkuşağı renkleriyle bezeli Noel ışıklandırmaları kuruldu.
 
Şehir Meclisi Üyesi Imma Battaglia, Belediye Başkanı Ignazio Marino’nun Cuma günü Via del Corso’ya kurulan ışıklandırmaların konuyla ilgili bir mesaj göndermek istediğini açıkladı. Ayrıca Battaglia ışıklandırmaların 14 yaşındaki gencin intiharından sonra homofobiye karşı mücadeleyi sembolize etmesi için kurulduğunu söyleyerek ışıklandırmaların bir barış sembolü olarak görülebileceğini ekledi.
 
Ancak sağcı parti Fratelli d’Italia bu fikri kınayarak durumun "kışkırtıcı ve ideolojik" olduğunu savundu. Meclis üyesi Fabrizio Ghera ışıklandırmaların İtalyan bayrağını temsilen üç renkli tasarlanması gerektiğini savundu.
 
İtalyan bayrağı renkleri 2011’de İtalya’nın birleşiminin 150. yıldönümünde kullanılmıştı. Geçen seneyse sadece beyaz renk kullanıldı.
 
Gökkuşağı ışıklandırmalarının arkasındaki şirket Lamre Rossi International’ın yaptığı açıklamada ışıklandırmaların geçtiğimiz günlerde vefat eden Nelson Mandela’ya hürmeten tasarlandığını ileri sürdü.
 
Gökkuşağı ışıklandırmasına ilham olan 14 yaşındaki genç Ağustos ayında ardında “Ben bir eşcinselim ve ailemin bunu nasıl kabul edeceğini bilmiyorum” yazılı bir not bırakarak intihar etti. Temmuz ayında ise İtalyan Parlementosu’nda cinsel yönelim ayrımcılığının suç sayılmasına ilişkin bir tasarı gündeme gelmişti.
 
İtalya eşcinsellere yönelik ayrımcılığa karşı yasal koruma sağlamıyor, ayrıca nefret suçlarına karşı bir yaptırımı yok. Eşcinsel evlilikler ve sivil beraberlikler tanınmıyor ve eşcinsel çiftlerin evlat edinme hakları yok. Cinsiyet kimliği ifadesiyse ayrımcılık karşıtı düzenlemede yer almıyor.
 
Çeviri: Mete Kuşgöz
Kaynak: PinkNews

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam