27/05/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İtalya’da homofobi yüzünden intihar etmeyi düşünen eşcinsel gencin mektubu sorunların konuşulması için parlamentoya davet edilmesine yol açtı.

İtalya’da İntihar Etmeyi Düşünen Eşcinsel Genç Parlamentoya Davet Edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İtalya’nın La Repubblica gazetesinde 25 Mayıs günü Davide Tancredi imzalı bir mektup yayınlandı:
 
“Eşcinselim, 17 yaşındayım ve bu mektup ilkel bir toplumda, böyle doğmama rağmen beni kabul etmeyen bir dünyada intihara son alternatifim.
 
“Herkes heteroseksüel doğacak kadar şanslı değil. Daha az ayrımcılık, daha fazla anlayış ya da Hristiyan desteği olsaydı, insanlar nefret etmekten vazgeçerlerdi.”
 
Bu satırlar üzerine gazeteci ve Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, “Senden çok da büyük olmayan bir kızım var ve yardım çığlığın yüreğimi parçaladı,” diyen bir açık mektup yazdı. Boldrini, eşcinsellerin durumunun nasıl iyileştirebileceğini tartışmak üzere Tancredi’yi parlamentoya davet etti.
 
“Kendine medenî diyen bir ülke pek çok gencin hayatına kıymasına neden olan canavar homofobiye karşı bir yasa çıkarmadan yaşayamaz,” diyen Boldrini, sosyal meselelere ilişkin yorumlarıyla İtalyan sağını kızdırıyor.
 

İtalya, büyük oranda Vatikan’ın etkisiyle, medenî birlikteliklere izin vermiyor. Ülkede ayrıca çalışma hayatında homofobik şiddet ve ayrımcılığı önleyecek herhangi bir düzenleme bulunmuyor.  


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam