12/01/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasına karşı basın açıklaması yapacak.

İTÜ CinsArı da kayyum rektöre karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: İTÜ CinsArı, 2019

İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü Cins Arı, AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına karşı gerçekleşen eylemlere desteğini açıkladı.

Bugün İTÜ Rektörlüğü’nde buluşup basın açıklaması gerçekleştirecek CinsArı, basın açıklamasının ardından bir forum da gerçekleştirecek.

CinsArı’nın açıklaması şöyle:

“İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara karşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı tepkisinin ve taleplerinin yanında olduğumuzu göstermek ve İTÜ'de yaşadığımız mağduriyetlere, olumsuzluklara dair temel taleplerimizi dile getirmek için 12 Ocak Salı günü, saat 14:00'te İTÜ Rektörlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz.

“Mağduriyetlerin yaşanmadığı, öğrencilerin taleplerinin dikkate alındığı, demokratik ve özerk bir üniversite için tüm İTÜ öğrencilerinin desteğini bekliyoruz. Basın açıklamasından sonra İTÜ'nün sorunlarını ve taleplerimizi tartışmak, neler yapabileceğimize dair hepimizin fikrini öğrenmek adına forumda buluşuyoruz.”


Etiketler: yaşam, eğitim
İstihdam