16/04/2023 | Yazar: Yıldız Tar

İYİ Parti seçim beyannamesinde cinsel yönelime dayalı ayrımcılıkla mücadele vaadi yer alıyor. Öte yandan İYİ Parti göçmenler konusunda ayrımcılık yaparak, göçmenleri tecrit edeceğini, geri göndereceğini ve sınırda “geri itme”lere başlayacağını da vaat olarak sundu.

İYİ Parti’den cinsel yönelime dayalı ayrımcılıkla mücadele vaadi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine hazırlanan İYİ Parti, seçim beyannamesini açıkladı.

ATO Congresium'da gerçekleşen toplantıda, İYİ Parti lideri Meral Akşener, adalet vurgusu yaptı:

“Toplumsal sözleşmemizin ilk unsuru adalet. Adalet, millete hak ettiği yaşam standartlarını sunma erdemidir. Demokratik bir hukuk devletinde adalet anlayışı, insanlara sadece yasalar önünde eşitlik sunmaz, toplumsal gelişimin de önünü açar. Bugün AK Parti eliyle ülkemizdeki adalet anlayışı, iktidar mensuplarının faydalandığı evrensellikten uzak bir kavrama dönüştü. Adalet, kendinden olanları kayırmak demek.”

Partinin “Türkiye Tarih Yazacak” başlıklı kampanyası kapsamında açılan websitesinde hem kişiye özel hem de genel beyanname yer alıyor. Websitesinde bazı soruları yanıtlayarak kişiye özel vaatlere ulaşmak mümkün.

Cinsel yönelime dayalı ayrımcılıkla mücadele vaadi

300 sayfayı aşan beyanname tam metninde ise cinsel yönelime dayalı ayrımcılığın önüne geçmek de yer alıyor:

“Cinsel yönelime dayalı ayrımcılığın önüne geçmek adına herkesin eşit olduğu ilkesini benimseyeceğiz ve cinsel yönelimden dolayı uygulanan şiddete yönelik hukuki tedbirleri artırıp güçlendireceğiz.”

Göçmenlereyse ayrımcılık: Tecrit ve geri itme

Öte yandan beyannamenin en sonunda yer alan “Güçlü ve İtibarlı Türkiye” bölümünde mülteci ve göçmenlere dönük ayrımcı vaatler de yer alıyor. “Hudut namustur!” esasını benimsediğini belirten İYİ Parti, uluslararası hukuku ihlal etmek anlamına gelen “geri itme” politikasına başlayacağını, mültecileri tecrit ederek geri göndereceğini söyledi:

Tüm kaçak göçmenleri geri gönderme merkezlerinde toplayıp tecrit edecek ve peyderpey iade/sınır dışı etmeye başlayacağız.

Beyannamenin tamamına ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, kadın, mülteci, nefret suçları, siyaset
İstihdam