16/06/2014 | Yazar: Cihat Gündüz

Bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Onur Yürüyüşü Cumartesi günü coşkuyla kutlandı.

İzmir 2. Onur Yürüyüşü: Çarkın dişlerini direnme gayretimizle kıracağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu yıl ikincisi düzenlenen İzmir Onur Yürüyüşü Cumartesi günü coşkuyla kutlandı.
 
Alsancak Garı’nın önünde toplanan homofobi ve transfobi karşıtları, Azra Has Sokağı’ndan geçerken “trans Azra Has ölümsüzdür” sloganı attı. Yürüyüş boyunca atılan “lezbiyenim sana ne fantezinden bana ne, jin jîyan azadî (kadın yaşam özgürlük), bijî berxwedana transan (yaşasın trans direnişi), velev ki ibneyiz alışın her yerdeyiz” sloganlarının yanı sıra danslar, zılgıtlar ve kostümlerle coşkulu bir atmosfer yaşandı. Yürüyüşü ilgiyle izleyen çevre halkı ve esnafı da alkışlarla destek verdi.
 
İzmir Müzisyenler Derneği’nin ritmleriyle hareketlenen yürüyüş, Alsancak Vapur İskelesi yanına kurulan bir platform önünde sonlandı. İzmir Onur Yürüyüşü adına basın açıklamasını okumak üzere sahneye çıkan Demet Yanardağ, “burada ne kömür dağıtılıyor, ne de makarna ama çok kalabalığız” diyerek yüzlerce kişiye seslendi.
 
Yürüyüşte yalnızca LGBTİ’ler olmadığını, heteroseksist düzene karşı çıkan herkesin yürüyüşe destek verdiğini belirten Yanardağ, “biliyoruz ki heteroseksist ve erk çarkının dişleri, kendinden farklı görüp bütün toplamları arasına alıp sıkıştırdığı gibi bizi de parçalayıp yok etmeye çalışmakta. Ve yine biliyoruz ki bu çarkın dişlerini kıracak olan bizim direnme gayretimiz ve inancımız olacaktır,” dedi.
 
Açıklamanın ardından, İzmir 2. Onur Yürüyüşü’ne katılanlar Ahura ve Kırmızı gruplarının müzik ve dans gösterileriyle eğlendiler.
 
Yürüyüşe destek veren örgütler:
 
Ayı Kadınlar
DEU Eşit Şerit
Ege LeGeBİT
Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu LGBTİ Topluluğu
Gökkuşağının Kızılı İzmir
HDK İzmir LGBTİ Komisyonu
İzmir LGBTİ Aileleri Grubu
İzmir LGBTİ İnsiyatifi
İzmir Kampüs Cadıları
İzmir Müzisyenler Derneği
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği 

Etiketler: yaşam
İstihdam