09/06/2014 | Yazar: Kaos GL

2. İzmir Onur Yürüyüşü, 14 Haziran Cumartesi günü yapılacak. İzmir Onur Yürüyüşü Komitesi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı birlikte mücadele çağrısında bulundu.

2. İzmir Onur Yürüyüşü, 14 Haziran Cumartesi günü yapılacak. İzmir Onur Yürüyüşü Komitesi, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı birlikte mücadele çağrısında bulundu.
 
“Cinsel varoluşlar ayrımcılık nedeni olmamalı”
 
Cinsel kimliklere yönelik şiddetin cinsellik kontrolünden kaynaklandığı belirtilen çağrıda devlet, toplum, gelenekler ve yasaların kişilerin kendilerini tanımlama biçimlerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini kontrol etmeye çalıştığına dikkat çekildi.
 
“Bizler yalnızca insanların değil tüm canlıların haklar bakımından eşit ve hür bir şekilde yaşaması gerektiğine olan inancımızla bu hakların evrensel, birbiriyle sıkı sıkıya bağlı ve bölünemez olduğunu kabul ediyoruz. Bu bağlamda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği nedeniyle maruz kalınan her türden ayrımcılık ve dışlama diğer tüm şiddet ve nefret motivasyonları ile birlikte ırka, yaşa, bölgeye, engelliliğe, sosyal, ekonomik veya herhangi başka bir duruma dayanan ayrımcılık ve dışlama türlerinin ve zulmün son bulmasına yönelik örgütlenmelerin ayrılmaz bir parçasıdırlar. Kişilerin cinsel varoluşları hiçbir nedenle ayrımcılık ve kötüye kullanma nedeni olmamalıdır.”
 
“Nedeni ne olursa olsun savaşı reddediyoruz”
 
Yapısı ve işleyişinde şiddet unsuru barındıran hiçbir grupla bir arada bulunmayacaklarını belirten İzmir Onur Yürüyüşü Komitesi, iktidar ilişkilerine ve şiddetin iktidar aracı olarak kullanılmasına karşı olduklarını ifade etti.
 
“Nedeni ya da gerekçesi ne olursa olsun, politikanın bir yöntemi olarak savaşı, savaş araçlarının üretim ve transferini, askeri aygıtların, askeri uygulama ve politikalarını, militarizm zihniyetini, yapısını, yöntemlerini, işleyişini, politikalarını ve toplumsal-siyasal dayanaklarını haklı haksız diye kategorilere ayırmadan reddediyoruz.”
 
14 Haziran Cumartesi günü saat 18:30’da Alsancak Gar’ın önünden başlayacak 2. İzmir Onur Yürüyüşü’nü örgütleyenler:
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Eşit Şerit Topluluğu, Ege Üniversitesi LeGeBİT Topluluğu, Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu LGBTİ Komisyonu, Gökkuşağının Kızılı İzmir, HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, İzmir LGBTİ İnisiyatifi, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği. 

Etiketler: yaşam
İstihdam