02/06/2023 | Yazar: Kaos GL

2. Ege Onur Pikniği’nin açıkça tehdit edilmesi üzerine İzmir Barosu, Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşerek gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

İzmir Barosu: Ege Üniversiteli LGBTİQ+’lar yalnız değildir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Barosu; bugün gerçekleşecek 2. Ege Onur Pikniği’nin TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından tehdit edilmesi üzerine açıklama yayınladı.

TIKLAYIN - TGB, TÜGVA ve Yeniden Refah, Ege Onur Pikniği’ni tehdit ediyor!

Kriz masası oluşturulduğunu bildiren Baro, Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yaparak, pikniğin yapılmasının sağlanması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti:

“Ege Üniversitesi öğrencileri,  Onur Haftası kapsamında 02.06.2023 tarihinde saat 12.00'de üniversite kampüsünde yapmayı planladıkları ve Ege Üniversiteli LGBTİQ+ların bir araya geleceği "Onur Pikniği" nedeniyle hedef haline getirilirken, etkinlik de engellenmeye çalışılmaktadır. Konuyla ilgili Baro Başkanımızca Emniyet Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile gerekli görüşmeler yapılmış, pikniğin yapılmasının sağlanması için gerekli önlemlerin alınması talep edilmiştir.

Öte yandan 02.06.2023 tarihinde (yarın) yapılacak olası hukuka aykırı müdahaleleri  ve yaşanması muhtemel hak ihlallerini önlemek için kriz masası oluşturulmuştur.

Kriz masasında görev almak isteyen meslektaşların Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gamze Şimşek’e isimlerini bildirmelerini rica ederiz.”


Etiketler: insan hakları, yaşam, eğitim, kent hakkı
nefret