02/06/2023 | Yazar: Kaos GL

İzmir Barosu, 2. Ege Onur Pikniği basın açıklaması için toplanan hak savunucularına ve avukatlara yönelik polis saldırısını lanetledi ve suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

İzmir Barosu: Yapılan saldırı kabul edilemez! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Berkcan Zengin

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan 2. Ege Onur Pikniği, TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından açıkça tehdit edildi.

13:00’te İzmir Barosu Özgür Kürsüsü’nde tüm bu tehditlerle ilgili basın açıklaması yapmak için toplanan Ege Üniversiteli LGBTİQ+ öğrencilere polis “2-3 kişi olacaksınız, daha fazlanızı burada görmek istemiyoruz” diyerek saldırdı. Saldırıda, LGBTİ+ aktivistler ve Baro avukatları polis tarafından darp edildi.

İzmir Barosu saldırıyla saldırıyı lanetleyerek suç duyurusunda bulunacağını duyurdu:

“Ege Üniversitesi öğrencilerinin, Onur Haftası kapsamında, 02.06.2023 tarihinde yapmayı planladıkları piknik etkinliğine Rektörlük izin vermemiş, bu nedenle öğrenciler yasaklamaya karşı İzmir Barosu önünde Özgür Kürsü’de bir basın açıklaması yapmak istemişlerdir.

Basın açıklamasına izin vermeyen emniyet güçleri, öğrencilere ve orada bulunan yönetim kurulu üyelerimize ve diğer meslektaşlarımıza şiddet uygulamışlar ve biber gazı ile saldırmışlardır.

İzmir Barosu LGBTİQ+ Hakları Komisyonu'ndan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Av. Gamze Şimşek ile meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın bir kısmı darp edilmiş, İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Zöhre Dalkıran ve diğer katılımcılar biber gazından etkilenmişlerdir.

İzmir Barosu Özgür Kürsüsü, İzmir’deki tüm yurttaşların düşünce ve ifade özgürlüklerini sonuna kadar kullanabilecekleri, hak arayışlarını dile getirebilecekleri sembol niteliğinde bir buluşma noktasıdır ve İzmir Barosu merkez binası sınırları içindedir.

Baromuza, meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza yönelik bu saldırıyı lanetliyor ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı bildiriyoruz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam