18/12/2019 | Yazar: Ali Erol

AKP’li meclis üyesinin homofobik ve transfobik nefret söylemleri bir kez daha Büyükşehir Belediye Meclis gündeminde…

İzmir Belediye Meclisi’nde “LGBTİ” konusu kapanmıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde “LGBTİ” tartışması kapanmıyor.

LGBTİ+’ların varlığını ve kent hakkını inkâr eden ayrımcı muhafazakâr siyasetin temsilcisi AKP’li meclis üyelerinin homofobik ve transfobik nefret söylemleri ile bir kez daha “LGBTİ tartışması” yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi’nde söz alan AKP’li Üye Burçin Kevser Tourchian bir kez daha Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun adı ve logosunun renklerini gündeme getirdi.

Nakarat halinde “kaygı ve hassasiyet”lerini tekrar eden AKP’li Meclis Üyesi, (yayın akışında süre 24’ten itibaren) belediye bütçesinden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu çalışmalarına ayrılan payın Başkan Tunç Soyer’in 31 Mart yerel seçimler öncesi imzaladığı “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni” taahhütlerine harcanacağı eleştirisi getirdi.

“Kadın Erkek Eşitliği” isminin “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” olarak değiştirilmesine karşı AKP’li Meclis Üyelerinin eleştirilerini tekrar eden Burçin Kevser Tourchian, “toplumsal cinsiyet” ile kastedilenin “LGBTİ” olduğunu söyledi.

“İnsanlık tarihi boyunca var olmuştur ve var olmaya da devam edecektir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik sözlerini sarf etmeye devam eden AKP’li Meclis Üyesi Burçin Kevser İp, “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik” için Belediye Başkanı’nın protokol imzaladığı “LGBTİ ve bu alanda çalışan sivil toplum örgütlerinin farkındalık ve görünürlük için yaptıkları çalışmalar”dan bahsetti ve bu çalışmaları “tehlike” olarak anlattı.

“Doğuştan veya genetik sebeplerle hormonol durumları da göz önüne alınarak kendi cinsiyet noktasında var olduğundan farklı hissedenler insanlık tarihi boyunca var olmuştur ve var olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullanan AKP’li Meclis Üyesi, Onur Yürüyüşlerinde “sekiz yaşında cinsel obje gibi giydirilmiş çocuk” yürütüldüğünü söylerken hızını alamayarak Los Angeles Onur Haftasını da eleştirdi.

AKP’li Kevser Tourchian, LGBTİ+’ların varlığını ve kent hakkını inkâr eden ayrımcı muhafazakâr siyasetten bekleneceği üzere nihayet sözlerini “pedofili ve LGBTİ” karalaması ile kapadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kendini gösteren AKP muhalefetinin “gökkuşağı” ve “LGBTİ” takıntısına dair cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemlerinin seyriyle gelişen gündem “Belediye Meclislerinde “LGBTİ+” tartışma sırası İzmir’de!”, “LGBT’ler de bizim kardeşimiz. Ancak…” ve “İzmir’de “gökkuşaklı logo” tartışması istifa getirdi” başlıkları ile takip edilebilir.

 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam