05/01/2023 | Yazar: Kaos GL

İzmir, bir kez daha trans kadınlara şiddetle gündemde. Alsancak’ta trans kadın Ecem Seçkin öldürüldü. Ecem’in annesi ve Genç LGBTİ+, süreci takip ediyor.

İzmir’de transfobik nefret cinayeti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmir Alsancak’ta tam ismini öğrenemediğimiz M.F. isimli erkek, trans kadın Ecem Seçkin'i öldürdü.

Dün gece (4 Ocak) 3.30 sıralarında M.F., Ecem’i çok sayıda bıçak darbesiyle öldürdü. Ardından bindiği taksi ile olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bindiği taksinin plakası ve gittiği yönü tespit edilen M.F. Torbalı’da yakaladı.

Gözaltına alınan M.F., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.

Ecem'in cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Ecem’in annesi ve Genç LGBTİ+ Derneği’nden aktivistler, bilgi almak ve süreci takip etmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gitti.

İzmir’de trans kadınlar hedefte!

Bu saldırı, İzmir Alsancak’ta son bir ayda yaşanan ikinci nefret saldırısı. Aralık ayında Sokak müzisyeni Melis Yağmur Hanzade, İzmir Alsancak’ta transfobik nefret saldırısına uğradı. “Tebliğci” olduğunu söyleyen bir şahıs, 3 Aralık Cumartesi akşamı Hanzade’ye saldırdı. “Seni bu sokaklardan menedeceğim, sizi vurdurturum” diye tehdit etti.

İzmir Alsancak; Temmuz 2022’de de trans kadınlara sokak ortasında işkence ile gündeme geldi. 16 Temmuz gecesi Alsancak’ta köpeklerini gezdirmek için sokağa çıkan iki trans kadının yanına gelen bekçiler, “Burada bekleyemezsiniz” dedi. Kadınlar, gerekçe sorduğunda bekçi herhangi bir cevap vermedi ve kadınlara saldırmaya başladı. Trans kadınların, “Bunu yapamazsınız, yetkiniz yok” demesi ve bekçilere hukuku hatırlatmasına cevap ise daha fazla şiddet oldu. Bekçinin sokak ortasında işkencesine polisin de eklenmesiyle işkencenin boyutu arttı. İlk saldırıya uğrayan iki kadının yanı sıra; iki trans kadın arkadaşları daha polis şiddetiyle karşılaştı. Kolluk ve bekçi el birliğiyle kadınları yerlerde sürükledi, cinsel saldırıda bulundu. Saldırdıkları kadınları bir de ters kelepçeyle gözaltına aldılar. Kadınlar, 100 metre ötedeki Alsancak Polis Merkezi’ne uzunca süre götürülmeyerek araçta bekletildi. Ters kelepçeleri çıkartılmadı. Sokakta terör estiren polis, Genç LGBTİ+ Derneği’nden aktivistlerin tüm çabalarına rağmen işkence ve kötü muamelesini sürdürdü.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, çalışma hayatı
nefret