05/06/2023 | Yazar: Sa Bahattin

Türkiye’nin ilk “Hayvan Özgürlüğü” temalı vegan kısa film festivali, 29 Haziran -2 Temmuz tarihlerinde, İzmir - Foça’daki Vegan Çiftlik’te gerçekleşecek. Festivalde 17 ülkeden 30 kısa film seyirci ile buluşacak.

İzmir'de Uluslararası Vegan Film Festivali başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’nin ilk “Hayvan Özgürlüğü” temalı vegan kısa film festivali, İzmir - Foça’da bulunan, birçok hayvan ve bitki türünün birarada ve uyum içinde yaşadığı Vegan Çiftlik arazisinde gerçekleşiyor.

Animal Save Movement Türkiye ve Yaşamdan Yana Derneği işbirliği ile düzenlenen festivalde 17 ülkeden 30 kısa film seyirci ile buluşuyor. Festival 29 Haziran -2 Temmuz arasında düzenlenecek ve kamp ortamında gerçekleştirilecek. Gündüz denize gitme imkanı sunan festival, 21:00'den itibaren film gösterimlerinin yapıldığı, gündüzleri ise söyleşilerin ve atölyelerin düzenlendiği bir etkinlik olarak sunuluyor.  

Festival, hayvanların mezbahalarda, laboratuvarlarda,  hayvanat bahçelerinde, sirklerde, doğal yaşam alanlarında ve sair birçok alanda yasal yollarla uğradıkları hak ihlallerine, hayvanların mal statüsünde görülerek yasal düzlemde en temel haklarının dahi tanınmamasına dikkat çekmeyi amaçlarken; türcü, ırkçı, LGBTİ+ fobik, cinsiyetçi ve diğer ayrımcı söylemleri de dışarda tutuyor.

Festivale katılmak isteyenlerin acele etmesinde fayda var çünkü 100 kişilik sınırlı bir kontejan uygulanıyor. 

Festival programına ve katılım formuna çiftliğin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam