02/05/2023 | Yazar: Yıldız Tar

İzmir’de 1 Mayıs’a Gökkuşağı Korteji ile katılan Ilgaz anlatıyor: 1 Mayıs kutlandığı sürece alanlarda olmaya devam edeceğiz ve seneye Gökkuşağı Kortejini daha da büyüterek yürümek için sabırsızlanıyoruz.

İzmir’den 1 Mayıs izlenimleri: Gökkuşağı kortejini daha da büyüterek yürüyeceğiz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü geldi geçti. Ülkenin dört bir yanında işçi ve emekçiler sokağa döküldü. Seçim öncesi, sömürü politikalarına karşı miting alanları doldu taştı.

İzmir’de 1 Mayıs’ın adresi Gündoğdu meydanıydı. LGBTİ+’lar 1 Mayıs’a iki ayrı kortejle katıldı: Direnişin Renkleri ve Gökkuşağı Korteji.

Gökkuşağı Korteji, “LGBTİQ+ hakları sendikal haklardır” ana pankartının yanı sıra türcülük karşıtı pankartlarla yürüyüş ve mitinge katıldı.

Kortejle yürüyen Ilgaz, İzmir 1 Mayısı’ndan izlenimlerini KaosGL.org’a anlattı. “1 Mayıs yürüyüşünde birçok olumlu tepki aldığımızı gözlemledim” diyerek sözüne başlayan Ilgaz şöyle devam etti:

“Birçok insan yürümeyi beklerken olumlu bir şekilde pankartlarımızla ilgilendi fotoğraflar çekti. Yürürken yazdığımız metni okuduk, sloganlarımızı attık ve etrafımızdakilerden birçok alkış aldık.”

Bu 1 Mayıs, Ilgaz’ın ilk 1 Mayısıydı aynı zamanda. “İlk 1 Mayısım olduğu için bunlar beni çok mutlu etti, alanda kötü bir tepkiye maruz kalır mıyız korkusu vardı içimde” diyerek endişelerini de aktaran Ilgaz, pozitif tepkilerden memnun:

“Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla birkaç garip bakmalar olmuş ama genel tepki pozitif yönde olduğu için beni rahatsız etmedi. Varlığımızdan rahatsız olan insanlar olacaktır elbette ama biz oraya işçi LGBTİQ+ların ve seks işçilerinin bu alana aitliğini göstermek için gittik. Alışın buradayız diye sesimizi olabildiğince gür çıkarttık. LGBTİQ+ları, kadınları, Kürtleri her gün daha çok hedef gösteren; rant politikalarıyla binlerce canın ölümüne sebep olan; binlerce yaşamı enkaz altında bırakan; doğayı katleden zihniyete oy vermeyeceğimizi bas bas bağırdık. 1 Mayıs kutlandığı sürece alanlarda olmaya devam edeceğiz ve seneye Gökkuşağı Kortejini daha da büyüterek yürümek için sabırsızlanıyoruz.”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı, siyaset
İstihdam