24/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Mersin’deki transfobik polis saldırısına bir tepki de İzmir’den geldi. İzmir LGBTİ İnisiyatifi, ‘Seks işçisi yalnız değildir’ dedi.

İzmir LGBTİ: Seks işçisi yalnız değildir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin’deki transfobik polis saldırısına bir tepki de İzmir’den geldi. İzmir LGBTİ İnisiyatifi, “Seks işçisi yalnız değildir” dedi.
 
İzmir LGBTİ İnisiyatifi Mersin’deki transfobik polis saldırısını ve seks işçilerine dönük şiddeti Alsancak’ta bir yürüyüşle protesto etti.
 
“Seks işçisi yalnız değildir” pankartının açıldığı eylemde, “Nefret öldürür” dövizleri taşındı. Basın açıklamasında, “Tüm bu saldırıların faili devlet ve toplumdur” denildi.
 
Basın açıklamasının tam metni ise şöyle:
“Son bir kaç ay içerisinde ’fuhuş ve uyuşturucuya’ karşı eylemler adı altında seks işçilerine özellikle trans seks işçilerine karşı şiddet giderek artmaktadır. Sistematik polis terörü de şiddetini arttırmaktadır. Bunun en son örneklerini bu hafta içerisinde İstanbul, İzmir ve Mersin’de yaşadık.
 
“İstanbul’da mahalle çeteleri tarafından seks işçilerine yönelik devam eden dışlama, yıpratma ve şiddeti tekrar yaşandı. Onursuz insanların seks işçilerini sokak ortasında döverek, seks işçilerini kurtardığı düşüncesiyle yaptığı ilk olay değildir. Biz biliyoruz ki oruspufobinin sağı solu olmaz tıpkı milleti olmadığı gibi…
 
“Saldırıların faili devlet ve toplumdur!”
“Mersin’de akşam saatlerinde Mersin 7 Renk aktivistlerinin de aralarında bulunduğu yedi trans arkadaşımıza polis tarafından Kabahatler Kanunu bahane gösterilerek şiddet uygulanmıştır. Trans arkadaşlarımızın gözlerine direk olarak biber gazı sıkılmış ve karakolda işkence devam edilmiştir. Tüm bu olaylar sonucunda karakolda tutanak tutulmamıştır ve olay ört pas edilmeye çalışılmıştır. İzmir Alsancak’ta trans seks işçilerinin yoğun çalıştığı Azra Has Sokağı’nda ise polis sistematik olarak varlığını göstermeye çalışıyor. Bazen para cezası ile bazen de şiddetiyle…
 
“Yaşanılan tüm bu olaylar seks işçilerine yönelik yıpratma politikasıdır. Adana’da Adana Queer aktivistlerine yapılan saldırı, LGBTİ’lere yönelik nefret söylemleri ve LGBTİ bireylerin intiharları, giderek artaran kadın ve trans cinayetleri ve duymadığımız onlarca nefret olayları homofobi ve transfobinin şiddetinin artırdığının göstergesidir. Bu saldırılara karşı herkesin homofobi ve transfobiye karşı ortak tavır sergilemesini istiyoruz. Çünkü tüm bu saldırıların faili devlettir, toplumdur.”
 
İlgili haberler:

Etiketler: yaşam
İstihdam