15/06/2015 | Yazar: Mustafa H.

Yürüyüşü gören halk da alkışlayarak destek verdi ve renkli anları fotoğraflayarak kaydetti.

Yürüyüşü gören halk da alkışlayarak destek verdi ve renkli anları fotoğraflayarak kaydetti.
 
3. İzmir Onur Yürüyüşü dün (14 Haziran) Leman Kültür önünden başlayarak büyük bir kalabalık ile coşku ile kutlandı.
 
Yürüyüşte dikkat çeken anlar şöyleydi:
 
-Bu yılki yürüyüşün geçen seneye göre daha kalabalık geçmesi gözlerden kaçmadı.
 
-”Velevki ibneyiz, alışın her yerdeyiz”, “Ay ayol her her yer ibne her yer ibne”, “Devlet kaç kaç ibneler geliyor”, “Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım” sloganları en çok atılan sloganlar oldu.
 
-Bu sloganların yanı sıra “Öldürmeyeceğiz ölmeyeceğimiz kimsenin askeri olmayacağız” tarzında antimilitarist sloganlar da atıldı.
 
-Yürüyüşü gören halk da alkışlayarak destek verdi ve renkli anları fotoğraflayarak kaydettiler.
 
-Yürüyüşte aileler “Zırıl’ın Annesi”, “Annenim Yanındayım”, “Babanım Yanındayım” pankartları ile çocuklarına destek oldular.
 
-Yürüyüşte birçok el yapımı pankart vardı. En dikkat çekenleri ise “Bizden Adam Olmaz”, “Döncem Ben Sana” oldu.
 
-Yürüyüşe destek veren İzmir Müzisyenler Derneği, Praksis ve Bandosol gruplarının müzikleri eşliğinde yürüyüş adeta festival havasında geçti.
 
-Yürüyüşten sonra Alsancak İskele’nin çevresine kurulan sahnenin etrafında toplanan kalabalık grup Cosy grubunun eşsiz performansı ile harika vakit geçirdi.
 
Konserden sonra duygularını ifade eden Cosy grubundan İdil, “Öncelikle şimdiye kadar şarkı söylediğim en güzel topluluktu. Hayallerim gerçekleşti diyebilirim. Kişisel görüşlerimden dolayı daha renkli bir topluluğa hitap etmek istiyordum. Barlarda sahne aldığımız için hitap ettiğimiz grup bir nevi sınırlı sayılabilir. Şu an burası hayal ettiğimden daha renkli. Şimdiye kadar geçirdiğimiz en güzel geceydi. Bu organizasyonu düzenleyenlere, sizlere çok teşekkür ederim” diyerek düşüncelerini çok samimi ve heyecanlı bir şekilde dile getirdi.
 
Keyifli geçen konserin ardından yürüyüş sona erdi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam