19/03/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+, trans mahpus Diren Coşkun için #DireneMektupYazıyoruz etkinliği düzenliyor.

İzmir’de: #DireneMektupYazıyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+, trans mahpus Diren Coşkun için #DireneMektupYazıyoruz etkinliği düzenliyor.

İllustrasyon: Aslı Alpar

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, trans mahpus Diren Coşkun için #DireneMektupYazıyoruz etkinliği düzenliyor. Bu akşam (19 Mart) 18:00'de dernek ofisinde gerçekleşecek etkinlik, Diren’e taleplerinin takipçileri olduğunu hatırlatmak ve moral olmayı hedefliyor.

Katılamıyorum ama mektubum var

Etkinliğe katılamayan ancak mektup göndermek isteyenler, mektuplarını mesai saatlerinde dernek ofisine bırakabileceği gibi derneğin Facebook ve Instagram profiline mesaj olarak gönderebilirler; dernek@genclgbti.org adresine e-posta olarak yollayabilirler.  

Dernek adresi: 1472 Sokak, Gürsoy Apartmanı No: 20, Daire: 5, Alsancak, Konak, İzmir.

Ne olmuştu?

Tekirdağ F Tipi Kapalı Erkek Cezaevi’ndeki trans kadın mahpuslardan Diren Coşkun, 25 Ocak’ta cinsiyet geçişi ile ilgili ameliyat, epilasyon ve diğer tıbbi, psikolojik, psikiyatrik ve sosyal desteğin sağlanması; üzerindeki tecridin ve kendisine uygulanan kötü muamelenin son bulması için “ölüm orucuna” başladı. Diren’le ve cezaevi yönetimiyle görüşen avukatlar, “Hapishane yönetimi ile Diren’in ilk etaptaki talepleri olan lazer epilasyon, vegan beslenme ve hapishane çalışanlarının ayrımcı tutumlarının son bulması hususlarında görüştük” dedi. Diren, 27. gününde “ölüm orucuna” ara verdi.


Etiketler: yaşam
İstihdam