28/06/2013 | Yazar: Cihat Gündüz

"Biz burada homofobiye çiğdem deriz" sloganıyla duyurulan etkinlik, 30 Haziran pazar günü saat 19:00’da Alsancak Vapur İskelesi’nden başlayacak.

İzmirli LGBT’ler ve dostları takvimlerinde yeni bir sayfa daha açıyor. İzmir’de LGBT’lerin sesini, Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin organizasyonuyla bu yıl da 5. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası’yla duyduk. LGBT’ler, bu yıl ise Gezi Direnişi’yle ilk gününden beri sokaklarda ve meydanlarda haykırıp direnişin içinde yer alarak, bir kez daha sesini duyurdu.

Taksim-Gezi Direnişi kıvılcımıyla tüm Türkiye, devletinin baskısı ve sömürüsüne karşı meydanlarda "bir oldu". İçinde olduğumuz Onur Haftası’nda, “bir olmayı” bu alanda da göstermek ve LGBT’lerin görünürlüğünü artırmak için bir grup üniversite öğrencisinin girişimiyle, İzmir’de ilk kez düzenlenecek “Onur Yürüyüşü” hazırlığı var. 

Onur Yürüyüşü’nü hazırlayan gençlerden Can Geylan, bu yürüyüşün amacının "İstanbul’a gidemeyen ve bir olmayı henüz öğrenmiş insanları, birbirinin ötekisi olmuş insanları tekrar bir araya getirmek" olduğunu söyledi. Geylan, yürüyüşün LGBT’lere olan önyargının kırılması için önemli olduğunu söylerken, yürüyüşle İzmir’den İstanbul’a selam göndermek istediklerini vurguladı.

Yürüyüşün çağrısını 2 gündür Gündoğdu’da yapılan direniş forumlarında da halka duyurulduğunu ifade eden Geylan, buluşmanın 30 Haziran Pazar günü Saat 19.00'da, Alsancak-İskele’de başlayacağını belirtti. Geylan, yürüyüşün Alsancak’ta yapılmasının nedeni olarak da özellikle trans bireylerin sadece geceleri değil, gündüz de özgürce sokağa çıkabileceklerini vurgulamak olduğunu söyledi. 


Etiketler: yaşam
nefret