24/12/2007 | Yazar: Barış Sulu

Yeni bir örgütlenme haberi İzmir’den geldi.

İzmirli travesti ve transeksüeller örgütlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Yeni bir örgütlenme haberi İzmir’den geldi. ‘İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi’ adıyla kurulan grup, son günlerde travesti ve transeksüellere yönelik şiddeti protesto etmek için 26 Aralık’ta basın açıklaması düzenleyecek.

İzmirli travesti ve transeksüeller örgütlendi. ‘İzmir Travesti ve Transeksüel İnisiyatifi’ adıyla kurulan örgütlenme son günlerde travesti ve transeksüellere yönelik şiddeti protesto etmek için 26 Aralık’ta basın açıklaması düzenleyecek.

İnisiyatif açıklamasında şunları söyledi:

‘Biz İzmirli travesti ve transeksüeller, yıllarca kamusal ve özel alanda psikolojik ve fiziksel şiddete, polis tarafından kötü muameleye, işkenceye, sözlü hakarete maruz kaldık. Örgütlenemedik, sesimizi kimseye duyuramadık. 6 Aralık’ta bir arkadaşımızın karşı koymamasına rağmen polis tarafından silahla vurulması artık bizler için bardağı taşıran son damla oldu. Bizlere yapılan eziyetleri, bütün İzmir’in ve Türkiye’nin duymasını istiyoruz.’

İnisiyatif, 26 Aralık Çarşamba günü Alsancak’taki Konak Kültür Merkezi önünde yapacağı basın açıklamasına insan haklarına duyarlı herkesi ve sivil toplum örgütlerini destek olmaya davet ediyor.

Tarih: 26 Aralık 2007, Çarşamba

Saat: 16:00

Yer: Kıbrıs Şehitleri Caddesi Konak Kültür Merkezi önü Alsancak - İzmir


*Yazarımızın diğer yazıları

[[Sekiz ülkenin anayasasında cinsel yönelim tanınıyor]]

[[Kaos GL okuyucuları sansüre kızgın]]

[[‘Öldürmeyi reddetmek suç değildir!’]]

[[Güneş de rüzgar da bize yeter!]]

[[İstanbul’da nefret cinayetleri]]

[[Resmi olarak da ‘ÇETE’!]]

[[Ama engellendik, ulaşamadık onlara]]





Etiketler: yaşam
İstihdam