24/11/2014 | Yazar: Selda Şenol

İzmir’deki LGBTİ oluşumları ve LGBTİ haklarına politikalarında yer veren öğrenci örgütleri Siyah Pembe Üçgen’in çağrısıyla buluştu.

İzmir’deki LGBTİ oluşumları ve LGBTİ haklarına politikalarında yer veren öğrenci örgütleri Siyah Pembe Üçgen’in çağrısıyla buluştu.
 
İzmir’de örgütlenen tüm LGBTİ oluşumları ve LGBTİ haklarına politikalarında yer veren öğrenci oluşumlarının temsilcileri bir araya geldi.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin davetiyle toplanan oluşumlar birlikte ortak işler yürütülmeye dair yapılabilecekler ile daha sağlıklı bir iletişim ve kolektif çalışma pratikleri için yapılması gerekenler üzerine bir atölye çalışması yaptı.
 
Dokuz Eylül Eşit Şerit Topluluğu, İzmir Katip Çelebi Tıp Öğrencileri Birliği, Ege LEGEBİT, SYKP LGBTİ, SDP LGBTİ, İzmir LGBTİ İnsiyatifi’nden temsilcilerin katılımlarıyla gerçekleşen toplantı kısa bir tanışmayla başladı. Ardından Ekip Çalışması ve İletişim atölyeleri yapıldı.
 
Gençlik homofobi ve transfobiye karşı buluştu
 
Yapılan atölyelerle İzmir’deki tüm LGBTİ toplulukların bir arada ortak projeler ve faaliyetler yapabilmesi, temas edebilmesinin sağlanması ve ortak iş yapabilirliğin pratik hale gelmesinin önündeki engellerin nasıl aşılabileceği tartışıldı. Aynı alanda çalışan farklı toplulukların ortak amaçlar doğrultusunda bir araya gelmesinin ne ifade ettiği üzerine de kısa bir tartışma yapıldı.
 
Atölyeler sonrasında, oluşumların istekleri doğrultusunda bu toplantının ilk olması ve devamının gelmesine, ayrıca da çalışmaların somut öneriler doğrultusunda devam etmesine karar verildi. 

Etiketler: yaşam
nefret