16/03/2012 | Yazar: Kaos GL

SPoD Yeni Anayasa Etkinlikleri’nin beşincisini 17 Mart’ta, İzmir’de, Mehveş Evin moderatörlüğünde gerçekleştirecek.

İzmir’de "LGBT’lerin Anayasaya Dair Sözü Var" Paneli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği Yeni Anayasa Etkinlikleri’nin beşincisini 17 Mart’ta, İzmir’de, Mehveş Evin moderatörlüğünde gerçekleştirecek.
 
“Cinsiyet kimliği” ve “cinsel yönelim” temelli şiddet, baskı, sosyal dışlanma ve ayrımcılık biçimlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen SPoD’un; Yeni Anayasanın yapım sürecinde LGBT bireylerin tüm sürece dair görüşlerini ve taleplerini dile getirmeleri amacıyla düzenlediği, bir dizi panel ve forumdan oluşan Yeni Anayasa Etkinlikleri devam ediyor.
 
LGBT taleplerinin birinci elden dile getirdiği, ilki 28 Ocak 2012’de İstanbul’da, ikincisi 25 Şubat 2012’de Ankara’da Banu Güven’in moderasyonuyla yapılan forumlar dizisi Milliyet gazetesi yazarı Mehveş Evin’in moderatörlüğünde İzmir Forumu ile devam ediyor. 7 Nisan 2012’de Diyarbakır Forumu ile devam edecek toplantılarda ortaya konulan görüş ve talepler Nisan ayı sonunda raporlaştırılarak kamuoyu ve karar alıcılarla paylaşılacak.
 
AB tarafından finanse edilen TACSO-Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi tarafından desteklenen etkinlik dizisi; Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşideki LGBT talepleri ile oluşturulan “Yeni Anayasa Yapım Süreci ve İçeriğine Dair Görüşler” adlı belgeyi başlangıç noktası alarak devam ediyor.
 
Tarih:                    17 Mart 2012 Cumartesi
Saat:                     15:00 – 17:00
Yer:                       Karakedi Kültür Merkezi - Kıbrıs Şehitleri Caddesi 1462 sok. No:20/1 Alsancak
İletişim:               spod.iletisim@gmail.com 0 (212) 292 48 02 / 0 (542) 600 23 10
*SPoD Yeni Anayasa Etkinlikleri Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu tarafından desteklenmektedir.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam