18/05/2015 | Yazar: Can Tülük

İzmirli homofobi ve transfobi karşıtları 17 Mayıs’ta fobilerini uçurdu.

İzmirli homofobi ve transfobi karşıtları 17 Mayıs’ta fobilerini uçurdu.
 
Alsancak Vapur İskelesi önünde bir araya gelen İzmirliler  “Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün” kapsamında uçurtma uçurdu.
 
17 Mayıs 1990 Yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliğin Uluslararası Hastalık Sınıflandırması (ICD) kapsamında ruhsal bir bozukluk olmadığı ve hastalık olarak nitelendirilemeyeceği kararını almasının ardından bu gün “Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün” olarak kutlanmaya başlandı.
 
İzmirliler “Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün”ü bu sene uçurtma uçurarak kutladılar. Alsancak Vapur İskelesi önünde bir araya gelen homofobi ve transfobi karşıtları Türk Psikologlar Derneği, Siyah Pembe Üçgen, Uluslararası Af Örgütü, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPOD) ve Sakat LGBTİ’nin “Fobini uçur” çağrısı ile uçurtmalarını uçurup piknik yaptılar.
 
Her şeye rağmen neşenin ve direncin yerinin karamsarlığa ve ötekileştirmeye teslim edilmeyeceğinin canlı bir resmini İzmirden çeken katılımcılar "Nefrete İnat Yaşasın Hayat" dedi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam