31/05/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Japonya’da hükümeti, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığı yasaklayacak “Eşitlik Yasası”nı geri çekti.

Japonya’da eşitlik için geri adım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Eşitlik Yasası'nı rafa kaldıran Genel Konsey toplantısından.

Japonya’da iktidardaki muhafazakâr Liberal Demokrat Parti (LDP),  cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığı yasaklayacak “Eşitlik Yasası”nı geri çekti.

Nisan ayından bu yana Japonya meclisinde müzakere edilen tasarı LDP’nin önceki açıklamalarına göre Haziran ayında yasalaşacaktı. Ancak Mayıs ayı boyunca tasarının müzakere sürecinde LDP vekilleri LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı açıklamalar yaptı.

Japan Times, hükümetin 28 Mayıs’taki Genel Konsey toplantısında bu yasadan vazgeçtiğini duyurdu: “Karar, LDP milletvekilleri arasında fikir birliğine varılmasında yaşanan zorluklar ve bazı muhafazakar grupların tasarıya şiddetle karşı çıkması nedeniyle alındı.”

Konsey başkanı ve partinin en üst düzey yetkililerinden Tsutomu Sato, Genel Konsey’in ardından düzenlediği basın toplantısında, mevcut görüş ayrılıkları nedeniyle, tasarının yasalaşmasının planlandığı 16 Haziran'da Meclis’ten geçmesinin imkansız olduğunu söyledi.

 

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam