28/02/2013 | Yazar: Çiçek Tahaoğlu

Ankara’da eşcinsel olduğu için kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’in avukatı Ahmet Toköz, babanın polisi arayarak ‘Oğlumla ilgili birkaç işlem var, daha sonra teslim olacağım’ dediğini aktardı.

Ankara’da eşcinsel olduğu için albay babası, sivil polis amcası ve arkadaşları tarafından kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’in avukatı Ahmet Toköz, babanın polisi arayarak “Oğlumla ilgili birkaç işlem var, daha sonra teslim olacağım” dediğini aktardı.
 
Failler Hakkında Yakalama Kararı Yok!
Söyler’den altı gündür haber alınamazken, güvenlik kamerasıyla tespit edilen failler hakkında da henüz yakalama kararı çıkartılmadı.
 
Avukat Toköz bianet’e şöyle konuştu:
 
“Sulh Ceza Mahkemesi’nden çıkarılmış yakalama kararı yok. Polis ifadeleri almak için çaba sarf ediyor ama yazışmayla yapmaya çalışıyorlar.
 
“Baba avukatı aracılığıyla, Dikmen Polis Merkezi’ni arayıp ‘Oğlumla ilgili birkaç işlem var, daha sonra teslim olacağım’ demiş. Failler aranıyor olsa, çocuk ortaya çıkacak diye düşünüyoruz.
 
"Ayrıca bir hastaneye giriş yaptığı ve ailesinin yanında olduğuna dair duyum aldık. Bu hastaneye gitmeyi planlıyoruz ama hem avukatlar hem Kalkan hem dernek üyelerinin güvenliği, yaşamı risk altında, bir planlama yapmaya çalışıyoruz. Koruma altına alınanlar korunamazken, ailenin saklandığı ilde bizi kim koruyacak? Devlet konuya müdahil olsaydı böyle şeyler zaten olmayacaktı, Söyler özgürce yaşıyor olacaktı."
 
Söyler’in de üyesi olduğu Pembe Hayat Derneği Genel Başkanı Selay Derya Tunç ve aile tarafından darp edilen Ramazan Kalkan ise dün meclise giderek CHP Milletvekilleri Binnaz Toprak ve Veli Ağbaba ile kaçırılma olayını görüştü.    

Etiketler: yaşam
nefret