27/08/2020 | Yazar: Kaos GL

KADAV, kadın ve LGBTİ+ eski mahpuslara yönelik düzenlediği Açık Kapı Buluşmaları’nın ilkine davet ediyor.

KADAV, Açık Kapı Buluşmaları’nın ilkine davet ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV), “Ya Sonra?” adlı ön araştırmasında tahliye olmuş kişileri ve hapishane çalışmaları yürüten kurumlarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Açık Kapı Buluşmaları düzenleyeceğini duyurdu.

Konunun özneleri olan hapishaneden çıkmış kadın ve LGBTİ+’larla, sosyal alanda yaşadıkları damgalanma ve eşitsizliklerden, işe/mesleğe geri dönmeleri ya da yeni bir işe girip ekonomik olarak güçlenmelerinin önündeki engellere kadar birçok şeyi kendi aralarında konuşmak üzere toplanma çağrısı yaptı.

KADAV bu toplantıda hangi sorulara ve sorunlara eğilecek?

KADAV, 29 Ağustos Cumartesi günü 16.00’da Gülhane Parkı’nda gerçekleşecek olan Açık Kapı Buluşmaları’nın ilkinde “Tahliye sonrasında nelerle karşılaşıyoruz? Çevremiz bizi umduğumuz sıcaklıkla karşılıyor mu? Hapishane öncesindeki işimize geri dönebildik mi? Yeni bir işe başvurduğumuzda, arkamızda kalması gereken hapishane süreci önümüzde bir engel mi oluşturuyor? Hayatımızı geçindirecek kadar para kazanabiliyor, kendimizi güvende hissettiğimiz bir evde uyuyabiliyor muyuz? Yakınlarımızla ilişkimiz kaldığı yerden devam edebildi mi?” sorularına yanıt arayacak.

Ayrıntılı bilgi için kadav.hapishanecalismalari@gmail.com adresine e-posta yollayabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam