16/04/2019 | Yazar: Yıldız Tar

Daha önce “cinsel yönelim gayri ahlaki” diyen KADEM bu sefer de İstanbul Tabip Odası’nın etkinliğini hedef gösterdi.

KADEM nefrette ısrarcı: “Eşcinsellik insanlık değerlerine aykırı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Daha önce “cinsel yönelim gayri ahlaki” diyen KADEM bu sefer de İstanbul Tabip Odası’nın etkinliğini hedef gösterdi, “Eşcinsellik insanlık değerlerine aykırı” dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), LGBTİ+’ları hedef almaya devam ediyor. KADEM, İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) “Cinselliğin Farklı Yüzleri 6. Panel”ini hedef gösterdi. Panel afişinde hemcins çiftlerin olması üzerine, “inancımıza ve insanlık değerlerine aykırı” dedi.

KADEM’in nefreti

KADEM’in nefret söylemi içeren sosyal medya paylaşımı şöyle:

“İstanbul Tabip Odası’nın düzenleyeceği panel için seçtiği görsel, eşcinselliği işaret ederek kadına ve erkeğe kendi varoluş gerçekliği dışında bir anlam yüklemektedir. KADEM olarak, inancımıza ve insanlık değerlerine aykırı olan bu kasıtlı normalleştirme çabasını kabul etmiyoruz.”

KADEM daha önce de MEB’in Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi’ne yönelik nefret kampanyasına katılmış, cinsel yönelim kavramına “gayri ahlaki” demişti.

Yeni Akit ve a haber de nefret kampanyasında

KADEM’in yanı sıra Yeni Akit gazetesi ve a haber de İTO’nun etkinliği üzerinden nefret saçtı.

Yeni Akit, “Tabibler Odası mı, sapkınlar odası mı?” başlığıyla yayınladığı metinde şu ifadeleri kullandı:

“Doktorluk mesleğinin sorunları dışındaki her konuya el atan, Gezi destekçisi İstanbul Tabip Odası şimdi de eşcinsel propagandaya başladı. 25 Nisan’da LGBTİ’li sapkınlara destek amaçlı bir panel düzenlemeye hazırlanan sapkın oda, hazırladığı tanıtım afişinde, erkek erkeğe ve kadın kadına ilişkiyi normalmiş gibi gösteren mesajlar verdi.”

a haber ise KADEM’in açıklamasını haberleştirirken İTO’nun afişi hakkında, “İşte o skandal afiş” ifadelerini kullandı.


Etiketler: insan hakları
İstihdam