31/03/2023 | Yazar: Yıldız Tar

Kağıthane Kaymakamlığı, Pınar Selek için basın açıklamasını LGBTİ+ örgütlerinin de çağrı yapmasını bahane ederek yasakladı!

Kağıthane Kaymakamlığı’ndan Pınar Selek için yapılacak basın açıklamasına yasak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çağlayan Adliyesinin sınırları içinde olduğu Kağıthane Kaymakamlığı, Hâlâ Tanığız Platformu'nun çağrıcı olduğu Pınar Selek için basın açıklamasını, LGBTİ+ örgütlerinin de açıklamaya çağrı yapmasını bahane ederek engelledi. Kaymakamlık, yazılı kararda LGBTİ+ örgütlerinin de içinde yer aldığı paylaşımları göstererek ilçe sınırı içinde basın açıklaması yapmayı 1 gün süreyle yasakladı:

“İlçemiz sınırları içerisinde yapılacak olan veya yapılması muhtemel açık/kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması benzeri faaliyetleri öncesinden tespit edebilmek amacıyla sosyal medya ve açık kaynaklardan usulüne uygun yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda;

Kaos GL(@KaosGL), ÖzgürRenkler Derneği(@ozgurrenkler), Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği(@galaderneği), Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği(@Lambda_istanbuıl), Sol Hukuk(@SOLHukuk), 31. İstanbul Onur Haftası Komitesi, HEVİ LGBTİ+ Derneğİ(@HeviLgbt), Sol Parti (@solpartibilgi), Abluka(@ablukahukuk), Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği isimli sosyal medya grupları ile çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından,

‘Pınar SELEK için 31 Mart saat 14.00 Çağlayan Adliyesi’ndeyiz – Pınar Selek için adalet, LGBTİ+ lar için de adelettir ! – #pınarselek #beraatimizesahipçıkıyoruz #31martdava “Ülker Sokak’ tan barış için kadın ve LGBTİ+ mücadesinden tanıdığımız, yol arkadaşımız Pınar Selek 25 yıldır yargılanıyor’ – ‘25 LGBTİ+ örgütü 31 Mart Cuma günü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde buluşmaya çağırdı. Pınar Selek’ in Ülker sokak’ daki çalışmaları, barış mücadelesindeki yol arkadaşlığını davet ediyoruz. 31 Mart saat 13:00’da Basın Açıklaması İçin Çağlayan Adliyesindeyiz’ şeklinde ve benzeri şekilde paylaşımlar ile, basın açıklaması yapılabileceğine dair bilgiler elde edilmiştir.

Bahse konu şahıslarca/gruplarca ve birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından, sosyal medya platformlarında yada farklı mecralarda olay ile ilgili toplanma çağrılarına istinaden, şahıslarca/gruplarca gerçekleştirilmesi muhtemel; “bekleme ve oturma eylemi, basın açıklaması, toplanma, toplantı, stant kurma, vb. her türlü eylem ve etkinliğin” İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ yerleşkesi çevresinde ve Kağıthane İlçesinin genelinde tüm açık alanlarda 31/03/2023 tarihinden itibaren 1 (bir)  gün süreyle YASAKLANMIŞTIR.”

Aralarında Paris Belediye Başkan Yardımcısı ve Fransa’dan milletvekilleri, uluslararası üyelerinin olduğu Hala Tanığız Platformu, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu basın açıklaması grubu, açıklama günü çıkarılan yasakla engellendiği için duruşma salonuna geçti.


Etiketler: insan hakları
İstihdam