01/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Van’ın ilk vegan/vejetaryen mutfağı Kakilk, lezzetli ve sömürüsüz sofrasına sizleri bekliyor.

Kakilk’te mendê ye kadınlara inan! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Van’ın ilk vegan/vejetaryen mutfağı Kakilk, lezzetli ve sömürüsüz sofrasına sizleri bekliyor.

                                                         Foto: Gazete Sujin

Van’ın ilk vegan-vejetaryen restoranı Kakilk açıldı. Gazete Sujin’e konuşan Kakilk’in kurucusu Şeref Demir, Kakilk’in amacının, ekonomik getiri değil halkın sağlıklı beslenmesi olduğunu ifade ediyor.

Kakilk, hem yöreye özgü olan, siyabo, heliz, elegez, spitang, sirmo, mendê gibi otlarla sağlıklı beslenmeyi olanaklı kılıyor hem de sömürüsüz beslenme biçiminin önemine vurgu yapıyor.

Kadın bedeni ve emeğinin sömürüsüyle var olan patriarka, hayvan bedeninin sömürüsü ve et tüketme kültüründen de besleniyor. Hayvan özgürlüğü için sofralardan başlayan mücadelenin ataerki ve heteronormativite ile derdi var. Etin Cinsel Politikası kitabının yazarı Carol J. Adams, türcülük ve patriarka yakınlığını anlattığı kitabında “pilav ye, kadınlara inan” diyordu. Bu sebeple, vegan-vejetaryen alternatifler türcülüğe ve patriarkaya karşı da bir mücadele alanı haline geliyor. Bu alternatiflerden biri olan Kakilk, Van’da bir ilk ve buradaki varlığıyla hayvan sömürüsü olmadan beslenmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Lezzetli ve sömürüsüz tabaklar için Kakilk, misafirlerini bekliyor. 


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam