17/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Kamerunlu lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks (LGBTİ) aktivisti ve gazeteci Eric Ohena Lembembe, Pazartesi akşamı evinde ölü bulundu.

Kamerunlu LGBTİ Aktivisti İşkenceyle Öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kamerunlu lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks (LGBTİ) aktivisti ve gazeteci Eric Ohena Lembembe, Pazartesi akşamı Yaoundé’deki evinde ölü bulundu.
 
Kamerun AIDS Derneği CAMFAIDS’in başkanı olan Lembembe’nin cesedi, kendisine iki gündür ulaşamayan arkadaşının Lembembe’yi ziyaret etmesi üzerine bulundu. Boynu ve ayakları kırılan ve yüzü, elleri ve ayakları ütüyle yakılan Lembembe’nin katili bilinmiyor.
 
Cinayet, insan hakları savunucularının ofislerine yapılan çeşitli saldırıların ardından meydana geldi. 26 Haziran’da LGBTİ’lere HIV konusunda hizmet sunan Aternatives-Cameroun’un Douala’daki genel merkezi kimliği tespit edilemeyen kişilerce yakıldı. 16 Haziran’da ise ülkede yasadışı olduğu için eşcinsel ilişkiden “suçlu” bulunan kişileri temsil eden avukat Michel Togué’un dava dosyaları ve dizüstü bilgisayarı çalındı. Hem Togué, hem de LGBTİ’lere destek veren bir diğer avukat Alice Nkom, e-posta ve SMS yoluyla ölüm tehditleri aldılar.
 

Aktivistler yaşanan olayları rapor etseler de Kamerunlu yetkililer şimdiye kadar tek bir şüpheli dahi bulmadı. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam