06/10/2017 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin kamuda çalışan LGBTİ’lerin sorunlarını tespit etmek için yürüttüğü araştırmaya katılmak için geç kalmadınız!

Kamu çalışanı LGBTİ’ler araştırması devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin kamuda çalışan LGBTİ’lerin sorunlarını tespit etmek için yürüttüğü araştırmaya katılmak için geç kalmadınız!

Kaos GL Derneği, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) çalışanların Türkiye'nin kamu sektörü istihdamındaki durumunu anlamak için anket çalışması yürütüyor. İlki 2016 yılında yapılan “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” isimli araştırması ile LGBTİ kamu çalışanlarının sorunlarının ve öncelikli gereksinimlerinin daha iyi anlaşılması bekleniyor.

Bilgiler analiz edildikten sonra bir durum değerlendirme raporu hazırlanacak. Söz konusu rapor, kamu sektörünün ve sivil toplumun farkındalık artırma ve kapasite geliştirme etkinliklerine bilgi zemini oluşturacak; LGBTİ çalışanları kapsayan istihdam ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının geliştirilmesi için harcanan çabalara destek olacak.

Bu araştırma için anket çalışmasına katılanların kişisel verileri koruma altında. Katılımcılardan ad veya kurum adı talep edilmiyor, IP adresleri görülmüyor ve kaydedilmiyor.

Ankete katılmak için tıklayınız.

20 kişiden biri açılabiliyor!

Araştırmanın 2016 yılı sonuçları çarpıcı gerçekleri ortaya koyuyor. 2016 araştırmasına göre 20 kamu çalışanı LGBTİ’den sadece 1’i cinsel kimliğini doğrudan, hiç kimseden çekinmeden ortaya koyabiliyor. Açık olmasalar da tahmin edildiklerini düşünenlerin oranı da %15.

Araştırma katılımcılarının ifadelerine göre zorunlu askerlik süreci, çalışanın cinsiyet kimliği ya da cinsel yöneliminin iradesi dışında açığa çıkması konusunda önemli bir eşik. Bu nedenle bazı katılımcılar, askerlik sürecini istekleri dışında çeşitli biçimlerde yerine getirmek zorunda kalıyor veya neden askerlik yapmadıklarına dair resmi veya informel belgeler kimliklerinin ifşa olmasına neden oluyor.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam